
Infertilitatea la femei: cauze, simptome, tratament
28 aprilie 2023
Sunt sau nu însărcinată?
28 aprilie 2023
Un copil înseamnă o responsabilitate cu totul aparte, iar sentimentul de a fi părinte e unic. Se numără printre acele experiențe care cu greu pot fi descrise, dar care merită trăite din plin. E important ca tu și partenerul tău să vorbiți, din timp, despre dorința ta „Vreau să fiu mămică!”.
Descoperă cu Barza ce presupune drumul către visul de a deveni părinte!
Vreau să fiu mămică! Oare cât durează să rămân însărcinată?
Majoritatea cuplurilor sănătoase, cu vârste sub 35 de ani, care au relații sexuale regulate, fără utilizarea de metode contraceptive, vor avea un bebeluș în decurs de un an.
În termeni biologici , concepția se produce atunci când spermatozoidul întâlnește un ovul, în perioada fertilă a femeii. Timpul necesar obținerii unei sarcini poate varia în funcție de mai mulți factori, care își pun amprenta atât asupra fertilității femeii, cât și asupra capacității de reproducere a partenerului său.
Totodată, este important să reții că fiecare femeie este diferită. Durata ciclului menstrual, dar și intervalul ferestrei fertile pot oscila de la un organism la altul.
De asemenea, este esențial să ai în vedere că anumite condiții medicale îți pot afecta capacitatea de reproducere. Printre acestea se numără: infertilitatea, problemele hormonale sau alte afecțiuni intime, nediagnosticate și netratate corespunzător.
Cum poți afla care este perioada cea mai fertilă
Perioada de fertilitate este cel mai probabil să apară în timpul ciclului menstrual al femeii în jurul zilei de mijloc a ciclului. Durata ciclului menstrual poate varia, dar în mod tipic este de, aproximativ, 28 de zile. În acest caz, perioada de fertilitate ar fi în jurul celei de-a 14-a zi a ciclului (numărând prima zi a menstruației ca ziua 1).
În cazul unui ciclu menstrual neregulat, Testele de ovulație îți pot indica precis perioada optimă pentru concepție.
Specialiștii sunt de părere că șansele de a rămâne însărcinată sunt cele mai favorabile cu aproximativ cinci zile înainte de ovulație, inclusiv în ziua ovulației. Această perioadă mai este numită și „fereastră fertilă”, atingându-și apogeul în ziua de dinainte, precum și în ziua propriu-zisă de eliberare a ovulului.
Cum îți crești șansele obținerii unei sarcini
Este important să ai răbdare și să nu te stresezi, dacă nu rămâi însărcinată din prima încercare. E bine să știi că doar 25% din cuplurile care încearcă să conceapă reușesc din prima luna. Acest procentaj nu trebuie să te descurajeze. Uneori, bebe se poate lăsa așteptat mai mult timp (90% din cupluri procreează în primele 12 luni de încercări constante).
Nu uita să te informezi cu privire la ce să faci și ce să nu faci ca să obții cu succes o sarcină!
Descoperă Calculatorul de ovulație Barza, AICI.
Vreau să fiu mămică! Oare sunt fertilă?
Dacă ai anumite suspiciuni cu privire la fertilitatea ta sau a partenerului tău și dacă te străduiești de mai mult de un an să rămâi însărcinată, este recomandat să iei în calcul testarea fertilității în cuplu. Acest lucru este posibil, la domiciliu, cu testele de fertilitate masculină & feminină Barza. În câteva minute, afli unde sunt problemele! E indicat să ai în vedere că stresul și anxietatea pot afecta negativ fertilitatea. Prin urmare, scapă de frământări!
Dacă ai fost deja la medic, împreună cu partenerul, și v-ați asigurat că totul este în regulă, astfel încât să puteți concepe un bebe, felicitări! S-ar putea, așadar, să mai fie nevoie doar de puțină răbdare. Fiți optimiști și dați dovadă de înțelegere și afecțiune unul față de celălalt!