Cat dureaza pana raman insarcinata?

Cat dureaza pana raman insarcinata

Cat dureaza pana raman insarcinata? O intrebare care framanta tot mai multi oameni.

Pasul de la cuplu la familie e cu siguranta una dintre cele mai importante decizii pe care le luam dupa casatorie. Ne va schimba complet viata, intr-un mod nespus de frumos si ne va intregi bucuria de a transforma impreuna visele in realitate.

Desi un copil inseamna o responsabilitate cu totul aparte, sentimentul de a fi parinte e unic. Se numara printre acele experiente care cu greu pot fi descrise dar care merita traite din plin. Astfel, daca tu si partenerul tau v-ati hotarat deja si sunteti pregatiti sa deveniti parinti, cu siguranta esti nerabdatoare si s-ar putea sa te intrebi ‘Oare cat dureaza pana raman insarcinata?’, ‘De cate incercari va fi nevoie?’.

90% dintre cupluri procreeaza in primele 12 luni

Ati fost poate deja la medic si v-ati asigurat ca totul este in regula, ca aveti sub control sanatatea voastra; astfel incat sa puteti concepe un bebe care sa se dezvolte armonios. E primul lucru si cel mai important pe care trebui sa-l faceti in calitate de viitori parinti. Cu toate acestea, e bine sa stiti ca doar 25% dintre cuplurile care incearca sa conceapa reusesc din prima luna. Acest procentaj nu trebuie sa va descurajeze insa, pentru ca 90% dintre cupluri procreeaza in primele 12 luni de incercari constante.

S-ar putea deci sa fie nevoie de putina rabdare. Fiti optimisti si atenti unul cu celalalt, fiti deschisi, discutati despre asta si dati dovada de intelegere si afectiune.

Perioada cea mai fertila

Creste sansele pentru a ramane insarcinata.

Perioada de ovulatie – in care ovarele tale elibereaza un ovul si deci, fertilitatea este maxima – are loc, in mod obisnuit, in a 14-a zi de ciclu menstrual. Aceasta este perioada propice pentru a avea contacte sexuale neprotejate; daca iti doresti sa ramai insarcinata, existand cele mai multe sanse ca fecundarea sa se produca.

Studiile au aratat ca sansele de a ramane insarcinata sunt cele mai favorabile cu aproximativ cinci zile inainte de ovulatie; si in ziua ovulatiei (perioada numita „fereastra fertila”), atingand maximul in ziua de dinainte si ziua propriu-zisa de eliberare a ovulului.

Cum poti afla perioada cea mai fertila a lunii

In aceasta situatie, sau daca pur si simplu vrei sa fii sigura ca ai stabilit corect perioada fertila, incearca Testele de ovulatie Barza.

11 Comentarii pentru “Cat dureaza pana raman insarcinata?”

Lasă un comentariu


Adresa de email este confidentială și nu va apărea pe site