Tips & tricks pentru o vacanță reușită cu copilul

Vacanta reusita cu copilul

Când familia se mărește cu un bebe, plănuirea vacanțelor urmează firul logic: bagajele lui bebe-bagajele noastre-iar bagajele lui bebe. Iată de ce anume trebuie să ții cont atunci când pleci în vacanță cu juniorul.

Bagajul celui mic

Bagajul celui mic este ceva mai important ca bagajul celor mari, deoarece va trebui sa urmărească  și să satisfacă toate nevoile copilului, de la plecarea în vacanță până la întoarcerea acasă. Din păcate, pentru că nu putem lua casa cu noi în spinare, ca proverbialul melc, este necesar să acordăm o atenție deosebită bagajului celui mic.

Cea mai bună metodă prin care să ne asigurăm că bagajul conține tot ceea ce juniorul va necesita pe parcusul vacanței este să împărțim produsele în 4-5 categorii majore, indispensabile în orice călătorie: haine, jucării, medicamente, acte, produse de îngrijire și, eventual, o altă categorie numită diverse, cu încarcatoare pentru tablete, forfecuțe, canița preferată etc.

Mâncarea celui mic

Înainte de a pleca în vacanță, trebuie să te asiguri că ai pus cap la cap un meniu pentru momentele în care sunteți pe drum, în mașină sau în avion, mai ales dacă cel mic are nevoi culinare deosebite.

Dacă plecați în vacanță cu mașina, este de preferat să strecurați în portbagaj o mică lădiță frigorifică în care să depozitezi toate cele necesare pentru hrana celui mic, dacă meniul lui diferă de al vostru, dacă nu a trecut încă la hrană solidă sau dacă ești sceptică în privința mâncării de la destinație. Este important să ai în permanență apă sau ceai neîndulcit pentru hidratare și să eviți să-i dai copilului dulciuri, pentru a nu i se face rău pe drum. De asemenea, câteva fructe, un pachețel de biscuiți sau covrigei și o sticlă de apă ar trebui sa fie suficiente pentru un drum de 3-4 ore.

Medicamentele și trusa de urgență

Este foarte important ca atunci când pleci în vacanță să ai la tine toate medicamentele celui mic dacă acesta urmează un tratament, precum și alte câteva produse adjuvante, de la medicamente care pot combate diverse dureri (de cap, de gât etc), un medicament împotriva diareei, unul împotriva constipației, un antiseptic, un spray nazal și eventual un sirop de tuse.

De asemenea, în trusă mai poți adăuga cremele și spray-urile împotriva țânțarilor, precum și câteva feșe și pansamente, plasturi și alcool medicinal.

Destinația și cazarea

Indiferent de destinația aleasă și de perioada în care vreți să vă faceți vacanța, este important să alegeți un hotel care să fie la standarde înalte la nivel de curățenie și condiții necesare pentru toate necesitățile unui copil. Cele mai multe hoteluri au o mulțime de oferte pentru familii, așa că poți suna cu ceva timp înainte pentru a face rezervări și a vă asigura un preț bun.

Alege un hotel care să aibă un loc de joacă special amenajat, dacă ai un copil mai mărișor, eventual un aqua park, sau chiar un hotel care oferă seri distractive și de entertainment pentru copii.

  • Nu uitați să faceți o asigurare de călatorie și una Storno – în cazul în care nu mai puteți merge în vacanță, este păcat să pierdeți sume importante de bani.
  • Interesați-vă înainte de a pleca cu privire la legile și obiceiurile țării în care ajungeți – nu vreți să fiți puși într-o sițuatie neplăcută fără ca măcar să știți despre ce este vorba sau ce ați făcut greșit.

Asigurați-vă că cel mic are toate actele necesare pentru a ieși din țară – în funcție de destinație, e posibil să aibă, ca și voi, nevoie de pașaport!

Lasă un comentariu


− 4 = 4