Stadiile sarcinii, săptămână cu săptămână
26 iunie 2023Analize viitoare mămică: al doilea trimestru de sarcină
26 iunie 2023Dacă ești la începutul sarcinii și dorești să afli în ce săptămână de sarcină ești, este destul de simplu. Poți calcula în funcție de ultima menstră, dar și în funcție de durata medie a ciclului tău menstrual. Probabil că acest calcul îți va aminti un pic de ecuațiile pe care le exersai în școală. În plus, în cazul unui ciclu neregulat, calculele sunt mai greu de făcut. Barza vine cu vești bune și îți aduce testul de sarcină pe săptămâni!
Astfel, este foarte simplu să determini, cu ajutorul testului de sarcini pe săptămâni, oricând, stadiul la care se află bebe! Din acest articol vei înțelege de ce este esențial să cunoști cât timp a trecut de la concepție.
Cum îți poți calcula singură săptămâna de sarcină
- Notezi data când a început ultima perioadă menstruală;
- Determini durata medie a ciclului menstrual (numărul de zile între prima zi a unei perioade și prima zi a următoarei perioade). Durata medie a ciclului menstrual este de aproximativ 28 de zile, dar poate varia între 21 și 35 de zile.
- Iei data primei zile a ultimei perioade menstruale și adaugi 7 zile. Apoi, scazi numărul de săptămâni corespunzătoare duratei ciclului menstrual. De exemplu, dacă durata ciclului menstrual este de 28 de zile, adaugi 7 zile la data primei zile a ultimei perioade menstruale și scazi 4 săptămâni pentru a obține, cu aproximație, săptămâna de sarcină.
Dacă nu ai răbdare să calculezi sau dacă îți lipsesc date relevante, la momentul la care bănuiești că ai putea fi însărcinată, atunci poți utiliza Testul de sarcină pe săptămâni Barza. Acesta generează rezultate cu precizie de laborator (acuratețe de peste 99%): Afli în numai 5 minute, în a câtă săptămână de sarcină ești!
PONT: ai aflat despre aplicația Barza – De cât timp sunt însărcinată?
Testul rapid pentru determinarea săptămânii de sarcină, rapid și confortabil!
Testul de sarcină BARZA cu determinarea săptămânii vine în întâmpinarea femeilor care se confruntă cu dereglări ale ciclului menstrual și nu pot identifica ușor ziua concepției.
Mai exact, acest test indică vârsta sarcinii astfel: de la prima la a doua săptămână, de la a doua săptămână la a treia și de la a treia săptămână în sus.
Cu ajutorul acestui test afli, în doar 5 minute, dacă hormonul hCG (hormonul secretat de placentă în timpul primelor luni de sarcină) este prezent în urină. Depistarea unor cantități foarte mici de hormon hCG în urină (10mIU/ml.) permite indicarea săptămânilor care au trecut de la momentul concepției.
Trebuie să știi că astfel de dispozitive sunt folosite și în practica medicală, permițând specialiștilor să obțină date relevante atât despre stadiul sarcinii, cât și despre momentul concepției.
Cinci motive pentru care este esențial să-ți afli săptămâna de sarcină
1. Monitorizarea dezvoltării fătului
În funcție de săptămâna de sarcină, medicul poate determina dimensiunea fătului, dezvoltarea organelor și alte aspecte importante în evoluția sa.
2. Planificarea analizelor și testelor prenatale
Medicul îți va recomanda teste prenatale, în funcție de săptămâna de sarcină. Acestea pot include ecografii, teste de sânge și alte evaluări, pentru a monitoriza sănătatea ta și a fătului.
3. Identificarea posibilelor complicații sau riscuri
Unele complicații și riscuri pot fi mai frecvente în anumite săptămâni de sarcină. Prin aflarea săptămânii de sarcină, medicul poate monitoriza și evalua riscurile specifice și poate interveni în mod corespunzător pentru a preveni complicațiile.
4. Informarea despre schimbările și simptomele specifice fiecărei săptămâni de sarcină
Fiecare săptămână de sarcină vine cu schimbări și simptome specifice. Astfel, te poți informa corect și poți înțelege mai bine ce simptome sunt normale sau nu, dar și cum le poți gestiona.
5. Pregătirea pentru viața postpartum
Cunoașterea săptămânii de sarcină te ajută să te pregătești, relaxată și cu pași bine programați, pentru naștere. În plus, nu vei fi luată prin surprindere de tot ceea ce implică viața cu un nou-născut. Te poți înscrie, de pildă, la cursuri de pregătire pentru viitoarele mămici (puericultură) sau îi poți amenaja, în voie, camera bebelușului tău.