
Testul de sarcină fals – negativ
22 iunie 2023
Diabetul gestațional: important să știi
23 iunie 2023
În cazul testării unei sarcini, rezultatul fals-pozitiv indică faptul că femeia ar fi însărcinată, în timp ce aceasta, de fapt, nu este. Această situație, testul de sarcină fals-pozitiv, este destul de rar întâlnită. Nu este, însă, exclus să ți se întâmple și ție acest lucru, la un moment dat. Poate fi bulversant și te pot încerca o mie de gânduri și stări! E important să ai în vedere că, dacă nu respecți instrucțiunile, testele pot genera un rezultat fals. Află cu Barza ce alte cauze se ascund în spatele unui test de sarcină fals-pozitiv și ce ai de făcut pentru a evita obținerea unui astfel de rezultat!
Testul de sarcină fals-pozitiv: când e posibil
O astfel de situație poate fi confuză și stresantă pentru tine, generându-ți îngrijorare, dar și așteptări greșite. Iată câteva motive din cauza cărora poți obține un rezultat fals-pozitiv:
- nu ai utilizat corect testul (nu ai urmat cu atenție instrucțiunile din prospect, nu ai respectat timpul de așteptare);
- testul de sarcină a expirat sau a fost păstrat în condiții inadecvate;
- urmezi anumite tratamente (cum ar fi cele care conțin hCG sau tratament pentru infertilitate, care pot interfera cu rezultatele testului de sarcină și pot duce la un rezultat fals-pozitiv);
- ai anumite afecțiuni medicale (tumorile trofoblastice gestaționale sau anumite tipuri de cancer pot produce nivele crescute de hCG în organism și pot genera, astfel, un rezultat fals-pozitiv al testului de sarcină).
Ce faci când obții un rezultat fals-pozitiv
Ori de câte ori ai dubii în privința rezultatului obținut, bănuind că ai greșit vreunul din pașii înscriși în prospect, poți repeta testarea folosind Testul de sarcină din sânge.
Cum îți crești șansele obținerii unui rezultat pozitiv real!
Testul de sarcină fals-pozitiv reprezintă un moment dificil din punct de vedere emoțional. Cu siguranță, sentimentele complexe asociate acestei experiențe îți pot crea așteptări înșelătoare și dureroase.
Este important să știi că dificultatea de a concepe este o afecțiune comună multor cupluri din întreaga lume. Cauzele infertilității pot avea o acoperire multidiciplinară referindu-ne, inclusiv, la probleme medicale, care țin de sănătatea reproductivă.
Sănătatea ta și a partenerului tău rămân importante. Este esențial să mențineți un stil de viață sănătos, să acordați atenție nutriției corecte, exercițiilor fizice și reducerii stresului. Uneori, făcând doar câteva mici ajustări în stilul de viață, poți obține un impact pozitiv asupra fertilității. Renunțarea la fumat, limitarea consumului de alcool și adoptarea unei alimentații echilibrate, te pot ajuta să ajungi mai aproape de visul de a deveni mămică.
Informează-te cu privire la tot ce să faci și ce să nu faci ca să obții cu succes o sarcină!
Nu uita că testele de fertilitate sunt un instrument de mare ajutor atât în evaluarea funcției tale ovariene, cât și în măsurarea concentrației de spermatozoizi în cazul partenerului tău.
Mai departe, doar medicul tău îți poate recomanda investigații suplimentare pentru a identifica posibile cauze ale dificultății de a concepe.
Despre importanța suportului emoțional în faza de preconcepție
În timpul acestui proces, este important să ai grijă de tine și să acorzi atenție nevoilor tale emoționale și fizice. Poți căuta sprijin în grupuri de susținere, dedicate persoanelor care s-au confruntat cu probleme de fertilitate. Acolo, poți să discuți cu alte persoane care trec printr-o experiență similară. Totodată, profesioniștii din domeniul psihoterapiei te pot ajuta în gestionarea stresului și a emoțiilor asociate impasului în care te afli.
Este important să acorzi timp întregului proces și să fii blândă cu tine în tot acest timp. Rămâi deschisă la explorarea opțiunilor disponibile și nu ezita să cauți sprijin de specialitate!