Suntem pregatiti sa avem un copil ?

relatia-de-cuplu

A fi parinte este poate cel mai dificil si mai complex rol pe care il veti experimenta de-a lungul intregii vieti. Pentru majoritatea persoanelor, un copil reprezinta celebrarea vietii; desavarsirea relatiei de dragoste dintre parteneri si pasul decisiv de la cuplu, la familie.

Dincolo de bucuria pe care o aduce aparitia pe lumea a unui copil; nu trebuie sa neglijati faptul ca un copil inseamna o responsabilitate majora si un eveniment care va schimba viata asa cum o stiati pana acum.

Inainte de a te aventura pe calea maternitatii, e bine sa aflati impreuna; tu si cu partenerul tau, raspunsul la o intrebare extrem de importanta: suntem cu adevarat pregatiti sa avem un copil?

Iata cateva repere care v-ar putea ajuta sa aflati singuri raspunsul:

Un copil nu poate rezolva problemele de cuplu

Venirea pe lume a unui bebelus nu poate consolida o relatie subreda; si nu trebuie sa reprezinte un „colac de salvare” pentru neintelegerile si frustrarile dintre voi doi.
Asigurati-va ca aveti o relatie stabila, bazata pe sinceritate, afectiune si respect, care va face fericiti si impliniti.

Un copil nu trebuie conceput la presiunile celor din jur

V-ati casatorit de ceva timp si apare inevitabila intrebare: „pe cand un copil?”. Rudele si prietenii pot avea intentii laudabile, insa pot comite mici indiscretii fara sa realizeze.
Nu e nevoie sa cedati insistentelor si curiozitatilor celor din jur – tu si sotul/partenerul tau sunteti singurii care decid cand e momentul potrivit!

Aparitia unui copil presupune o investie importanta de timp, bani si afectiune

Ca parinte, va trebui sa asezati copilul in fruntea prioritatilor, chiar daca asta va inseamna mai mult timp doar pentru voi doi, ori o pauza de la cariera profesionala.
Relatia de cuplu se va modifica si tine de priceperea voastra sa transformati momentele dificile din primele luni, in clipe memorabile pentru viata voastra de familie.
Micutul are nevoie de atentia, dragostea si ingrijirea voastra si va va solicita, mai ales in primii ani, cea mai mare parte a energiei pe care o investiti acum in hobby-uri si activitatile de zi cu zi.
Nu poti ignora faptul ca pe langa timp, iubire si dedicare, un copil antreneaza si costuri financiare importante.

Aflati ca sunteti bine

Veti purta impreuna responsabilitatea pentru o noua viata – asigurati-va ca ii puteti oferi bebelusului cel mai bun start.
Inainte de toate, trebuie sa stiti amandoi ca sanatatea voastra este sub control.
Adresati-va medicului pentru o serie de analize de rutina si in cazul in care suferiti de anumite afectiuni (acute sau cronice), interesati-va in ce masura pot fi tinute sub control si daca ar putea interfera in vreun fel cu dezvoltarea copilului.

Lasă un comentariu


82 − = 81