Cat de devreme pot face un test de sarcina?

Fie că ai îndoieli în privința metodei contraceptive folosite sau îți dorești confirmarea că vei fi mămică;  nu trebuie să aștepți întârzierea menstruației sau apariția primelor semne ale sarcinii pentru a sti daca esti insarcinata.  Vrei sa fii sigură, în cel mai scurt timp posibil, dacă e da sau ba? Îți spune Barza!

Primul lucru de știut: Ce se întâmplă în corpul tău la instalarea sarcinii?

Hormonul hCG (gonadotropina corionică umană) sau, așa cum mai este cunoscut, hormonul de sarcina, este prezent în organism încă de la implantarea ovulului în uter; și continuă apoi sa fie secretat de placentă în timpul primelor luni de sarcină; având un rol important în dezvoltarea armonioasă a fătului. Prin urmare, hCG este “de vină” pentru o bună parte din stările și schimbările prin care trece o femeie pe durata sarcinii.
În mod normal, hCG își dublează concentrația într-un interval de 2-3 zile; și crește constant până ajunge la nivelul optim pentru dezvoltarea unei sarcini normale. Prin urmare, este bine de știut că un nivel sub 5 mIU/ml indică absența unei sarcini; în timp ce o concentratie de hCG de peste 10 mIU/ml indica clar prezenta sarcinii.

Poți afla cu 5 zile mai devreme dacă ești însărcinată

Atunci când este nerăbdătoare să afli dacă ești sau nu însărcinată, trebuie sa alegi un test de sarcina care depisteaza hormonul hCG imediat ce a atins concentratia de 10 mIU/ml. Atentie insa, majoritatea testelor de sarcina depisteaza un nivel de 25 mIU/ml, concentratie care este atinsa abia in prima zi de intarziere a ciclului menstrual.

Cutie test de sarcină BARZA ultrasensibil stilou față

Testul de sarcina Barza Ultrasensibil contine reactivi specifici pentru detectarea unui nivel foarte scazut de hCG în urină, de numai 10 mUI/ml, ceea ce face posibilă depistarea sarcinii cu 5 zile înainte de data preconizată a următoarei menstruații, cu o acuratete mai mare de 99%. Mai mult decât atât, poate depista înclusiv sarcina extrauterină.

Cum știu când pot face un test de sarcină Barza Ultrasensibil?

Barza știe că veștile importante nu suportă amânare. De aceea, pentru ca ție să-ți fie cât mai ușor, face Barza calculele pentru tine. În funcție de data la care a început ultimul tău ciclu menstrual și luând în calcul durata medie a ciclului tău, Calculatorul Barza îți spune care este ziua recomandata pentru testare și câte zile au mai rămas până atunci.

434 Comentarii pentru “Cat de devreme pot face un test de sarcina?”

 • Buna seara se poate face test de sarcina insider de ciclu spune:

  Bun seara!se poate face test de la inainte de ciclu?

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. Cel mai simplu este sa va instalati pe telefonul mobil aplicatia: https://www.testulbarza.ro/app-barza/
   Introduceti toate datele si veti sti care sunt cele mai probabile date in care puteti ramane insarcinata si prima data in care puteti efectua un test de sarcina.

 • Bianca spune:

  Buna. Poti face cu 5 zile inainte pana sa iti vina menstruatia.

 • Oana spune:

  Mi-a venit acum 2 zile dar s-a oprit am sânii mari și moi pot fi gravida

 • Claudia spune:

  Poți rămâne dacă faci sex după o sapt de la ciclu neprotejat

 • Ene Elena spune:

  Bună ziua am și eu întrebare am luat artizia 21 de zile am făcut făcut am făcut sex neprotejat și pe urmă luat iar o cutie de artizia e posibil sa fiu însărcinată mulțumesc?

 • Ștefania spune:

  Buna ziua. De la data de când partenerul meu a vrut să facem un copil, la cat timp pot face in test de sarcina?

 • Cristina09 spune:

  Buna ziua am si eu o intrebare. Am avut menstruatia in data de 31 august pana in 2 septembrie in 3 si 4 am avut contact sexual si in data de 13 am avut ovulatia dar si contact sexual neprotejat. Urmatoarea mentruatie trebuia sa-mi vina in 27 sept nu mi-a venit. Am luat aredam si tot nu mi-a venit in 10 octombrie am avut din nou ovulatie si contact sexual tot nu mi-a venit ciclul. E posibil sa fiu insarcinata. Nu am facut inca un test de sarcina am menstruatia acum intarzaiata cu o luna de zile

 • Maria spune:

  Bună,am avut ultima menstruație pe 31 septembrie și eu bănuiesc că sunt însărcinată pot face un test de sarcină până pe 31 luna asta ?

Lasă un comentariu


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.