Cat de devreme pot face un test de sarcina?

Fie că ai îndoieli în privința metodei contraceptive folosite sau îți dorești confirmarea că vei fi mămică;  nu trebuie să aștepți întârzierea menstruației sau apariția primelor semne ale sarcinii pentru a sti daca esti insarcinata.  Vrei sa fii sigură, în cel mai scurt timp posibil, dacă e da sau ba? Îți spune Barza!

Primul lucru de știut: Ce se întâmplă în corpul tău la instalarea sarcinii?

Hormonul hCG (gonadotropina corionică umană) sau, așa cum mai este cunoscut, hormonul de sarcina, este prezent în organism încă de la implantarea ovulului în uter; și continuă apoi sa fie secretat de placentă în timpul primelor luni de sarcină; având un rol important în dezvoltarea armonioasă a fătului. Prin urmare, hCG este “de vină” pentru o bună parte din stările și schimbările prin care trece o femeie pe durata sarcinii.
În mod normal, hCG își dublează concentrația într-un interval de 2-3 zile; și crește constant până ajunge la nivelul optim pentru dezvoltarea unei sarcini normale. Prin urmare, este bine de știut că un nivel sub 5 mIU/ml indică absența unei sarcini; în timp ce o concentratie de hCG de peste 10 mIU/ml indica clar prezenta sarcinii.

Poți afla cu 5 zile mai devreme dacă ești însărcinată

Atunci când este nerăbdătoare să afli dacă ești sau nu însărcinată, trebuie sa alegi un test de sarcina care depisteaza hormonul hCG imediat ce a atins concentratia de 10 mIU/ml. Atentie insa, majoritatea testelor de sarcina depisteaza un nivel de 25 mIU/ml, concentratie care este atinsa abia in prima zi de intarziere a ciclului menstrual.

Cutie test de sarcină BARZA ultrasensibil stilou față

Testul de sarcina Barza Ultrasensibil contine reactivi specifici pentru detectarea unui nivel foarte scazut de hCG în urină, de numai 10 mUI/ml, ceea ce face posibilă depistarea sarcinii cu 5 zile înainte de data preconizată a următoarei menstruații, cu o acuratete mai mare de 99%. Mai mult decât atât, poate depista înclusiv sarcina extrauterină.

Cum știu când pot face un test de sarcină Barza Ultrasensibil?

Barza știe că veștile importante nu suportă amânare. De aceea, pentru ca ție să-ți fie cât mai ușor, face Barza calculele pentru tine. În funcție de data la care a început ultimul tău ciclu menstrual și luând în calcul durata medie a ciclului tău, Calculatorul Barza îți spune care este ziua recomandata pentru testare și câte zile au mai rămas până atunci.

553 Comentarii pentru “Cat de devreme pot face un test de sarcina?”

 • Adela Popescu spune:

  Buna fetelor …
  Am nevoie de parerea voastra pe data de 25 tb SA-mi vina menstruatia si Nu a aparut ,am avut contat sexual neprotejat pe 16 Luna aceasta,ieri am facut un test de sardina la 9 zile de la contact neprotejat am star de voma de 5 zile ma doare si capul putin am pofta de mancare,voi ce credeti sunt insarcinata?

 • Mitache Adriana spune:

  Buna ziua Am facut un test de sânge dupa inseminare cu donator si nivelul beta hcg mi-a iesit 23,42mlIU va rog sa imi dati si mie un raspuns Sunt insarcinata?

 • Flori spune:

  Buna ziua am și eu o nelămurire. Am avut cm pe data de 17 septembrie și trebuia să-mi vina pe 17 octombrie dar nu a venit am făcut un test și a ieșit negativ au trecut 5 zile și nu a venit țin sa menționez ca am avut o durere in partea ovarelor si sanii ma dor .credeți ca pot fi insarcinata mai pot repeta un test și cât ar trebui sa mai aștept. Va mulțumesc și aștept și eu un răspuns.

 • Visan spune:

  Bună ziua,pe data de 10 septembrie am avut ultima menstrutie am făcut două teste până acum dar amândouă au ieșit negative am stări de vomă in cursul zilei si dureri de sani,credeti ca as putea fi însărcinată?

  • Andreea spune:

   Visan, ești însărcinată sau testele au fost corecte? Și eu aștept cu nerăbdare un bebe. Mi-am făcut cu 4 zile înainte de venirea CM un test ultrasensibil iar rezultatul este negativ…

 • Maria spune:

  Bună ziua!prima zi a ultimului ciclu menstrual a fost pe 13 septembrie ,în mod normal luna aceasta ar fi trebuit să vină pe data de 8 ,suntem in 13 Și nimic, chiar astăzi am facut un test si a iesit negativ!Credeți că este prea devreme pentru a fi depistată o posibilă sarcina?

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. Intrucat deja a trecut data probabila a urmatorului dvs ciclu menstrual, puteati efectua un Test de Sarcina Barza. Cu toate acestea, este posibil ca nivelul de hormon hCG sa fie inca prea mic sau proba de urina sa fi fost prea diluata. Va recomandam sa repetati testarea peste 2 zile, utilizand prima urina de dimineata. Va multumim frumos.

 • Deleliu Mădălina spune:

  Bună ziua! Mi.a întârziat menstruația 5zile și azi mi.a venit dar nu îmi curge decât câteva picături. E posibil sa fiu însărcinată! Menționez ca am dureri de sâni și stări de greata.!

 • Neculai rozalia florina spune:

  Bună dimineața. Am avut cm pe 5 septembrie 5 zile. Am cm de 28zile.,Pe 28 septembrie mia venit iar dar ffffputin si mai ROZ 2zile..posibil sa fie sarcina ?am cf test barza banda dar negativ ..oare acum când ar trebui sa vina cm?? și pe ce data pot fc iar test??Mulțumesc

 • Magdalena spune:

  Buna ziua am o intrebare pe data de 2 septembrie am avut mestruatia si acuma am asteptat sa vina dar nu a venit e posibil sa fiu insarcinata sa pot intra in menopauza ca am varsta de 45 de ani va multumesc frm

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. Intrucat deja a trecut data probabila a urmatorului dvs ciclu menstrual, puteti efectua un Test de Sarcina Barza pentru a afla daca este vorba de o sarcina. De asemenea, va recomandam sa faceti si un Test de Menopauza Barza, pentru a afla daca va aflati in perioada de premenopauza sau menopauza.

 • Ramonikaramo spune:

  Buna seara am si eu o problema am avut menstruatie pe data de 26 august si de atunci nu mi-a mai venit credeți ca sunt gravida ajutati-mă va rog sunt tare speriata

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. Intrucat deja a trecut data probabila a urmatorului dvs ciclu menstrual, puteti efectua un test de sarcina Barza pentru a afla daca este vorba de o sarcina. Daca testul este negativ, va recomandam sa repetati testarea dupa 2 zile. In cazul in care si al doilea test este negativ iar menstruatia nu a inceput, trebuie sa consultati medicul

 • Ioana spune:

  Buna ziua,
  În data de 20 septembrie am avut contact sexual neprotejat. Apoi în 22 septembrie mi-a venit CM insa foarte slab cantitativ si a ținut doar 3 zile. Menționez ca întotdeauna CM tine 5 zile. Astazi am avut niște dureri la nivelul ovarului stâng.
  Este posibil sa fiu însărcinată?

 • Alex spune:

  Buna , pe data de 19 septembrie sa intamplat…, suntem in data de 29 si ma dor sanii si spatele se poate sa fi ramas? Si cand as putea face un test?

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. In cazul in care ciclul dvs menstrual este regulat, data probabila a urmatoarei menstruatii este 17 octombrie. Aceasta este data recomandata la care puteti face un test de sarcina. In cazul in care veti efectua un teste de sarcina Barza din gama Ultrasensibil, acesta se poate face cu 5 zile inainte.
   Cel mai simplu este sa va instalati pe telefonul mobil aplicatia: https://www.testulbarza.ro/app-barza/
   Introduceti toate datele si veti sti care sunt cele mai probabile date in care puteti ramane insarcinata si prima data in care puteti efectua un test de sarcina.

 • Georgiana Mihaela spune:

  Buna! Am făcut sex neprotejat cu aproximativ 4-5 zile înaintea ciclului menstrual. Credeți ca exista șanse sa rămân însărcinată?

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. Cel mai simplu este sa va instalati pe telefonul mobil aplicatia: https://www.testulbarza.ro/app-barza/
   Introduceti toate datele si veti sti care sunt cele mai probabile date in care puteti ramane insarcinata si prima data in care puteti efectua un test de sarcina.

 • Nadia spune:

  Buna ziua! am avut CM in data de 8 septembrie, dupa o saptamana de la finisarea lui sanii mei au devenit incet sa fie sensibili, mai apoi sa am crampe,la data de 19 septembrie am facut un test si a iesit negativ. Sanii in continuare au devenit si mai sensibil s-au marit si am stari de oboseala seara si febra 37,2-37.4,am mai facut pe data de 23 septembrie un test si e la fel negativ. Ce ar poate fi? am semne total asemanatoare cu sarcina dar testele arata inversul.

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua!
   In cazul in care ciclul dvs menstrual este regulat, data probabila a urmatoarei menstruatii este 6 octombrie. Aceasta este data recomandata la care puteti face un test de sarcina. In cazul in care veti efectua un teste de sarcina Barza din gama Ultrasensibil, acesta se poate face cu 5 zile inainte.
   Cel mai simplu este sa va instalati pe telefonul mobil aplicatia: https://www.testulbarza.ro/app-barza/
   Introduceti toate datele si veti sti care sunt cele mai probabile date in care puteti ramane insarcinata si prima data in care puteti efectua un test de sarcina.

 • Nicoleta nicoleta spune:

  Bună mi-a întârziat menstruatia 12 zile ce sa fac

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. In acest caz, puteti efectua un test de sarcina pentru a afla daca acesta este motivul intarzierii ciclului menstrual. In cazul in care testul este negativ dar suspectati in continuare o sarcina, puteti repeta testarea dupa cateva zile. Daca si al doilea test este negativ si menstruatia nu a inceput, trebuie sa consultati medicul.

  • Andreea spune:

   Bună ziua. V am scris de aproximativ o săptămână cu acel test cu linia T mai puțin vizibila. Acum am efectuat un test de sânge Hcg pt o mai buna siguranță. Valoarea a ieșit 679, 3 mUl/ml. Cam în câte săptămâni as fi acum? Mulțumesc.

 • Andreea spune:

  Bună ziua.. Am avut ultimul ciclu menstrual pe data de 26 iulie, a durat 5 zile. nefiind unul regulat, calculatorul pentru menstruație a calculat următoarea perioada pe 6 septembrie. Am efectuat un test în data de 12 sept, a ieșit negativ. Zilele acestea m am simțit puțin obosita și am avut temperatura 37,3, motiv pe care mi am făcut un test de sarcina în 21 seara, a ieșit pozitiv dar liniuța de confirmare a ieșit mai puțin vizibila. Am făcut altul azi, se vede puțin mai tare dar nu ca cea de control. Testul a ieșit pozitiv în aprox 3-4 min.. Sunt însărcinată sau ar putea fi o eroare? Menționez ca am mici dureri de abdomen, ca și înainte de menstruație. Dar nu sunt constante. Mulțumesc

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. Intrucat ultimele doua teste de sarcina pe care le-ati efectuat au aratat 2 linii, ele trebuie interpretate ca fiind pozitive, indiferent de intensitatea liniilor. Faptul ca primul test a avut linia T mai putin vizibila, iar la al doilea a devenit mai vizibila, se poate datora cresterii nivelului hormonului hCG in organism. Va multumim frumos.

  • Testul Barza spune:

   In primul rand, felicitari si sarcina usoara! Valoarea de 679.3mIU/ml este aferenta aproximativ 5 saptamani de sarcina (5 saptamani de la ultimul ciclu menstrual).

 • Denisa elena spune:

  Buna ziua!pe data de 13 septembrie ar fi trebuit sa-mi vina menstruatia insa nu mi-a venit si suntem deja in 20 !am incercat un test dar a iesit negativ,asta ce ar insemna?

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. In cazul in care testul de sarcina efectuat a fost negativ, este posibil fie sa fi fost efectuat prea devreme (nu ne-ati spus data la care l-ati facut), fie nivelul de hormon de sarcina sa fi fost prea scazut pentru a putea da un rezultat pozitiv. In acest caz, va recomandat sa repatati testarea. Daca si al doilea test va fi tot negativ si menstruatia nu a inceput, trebuie sa consultati medicul.

 • Ioana spune:

  Buna ziua! Mie mi.a venit menstruatia pe data de 28 august iar luna asta pe 12in ultima zi fertila am facut neprotejat pt a avea un bebe. Cand as putea face un test de sarcina? Pe data de 25 ar trebui sa imi vina iar menstruatia. Azi am ceva crampe

  • Testul Barza spune:

   Cel mai simplu este sa va instalati pe telefonul mobil aplicatia: https://www.testulbarza.ro/app-barza/
   Introduceti toate datele si veti sti care sunt cele mai probabile date in care puteti ramane insarcinata si prima data in care puteti efectua un test de sarcina.
   Puteti efectua un Test de sarcina Barza din gama Ultrasensibil, cu 5 zile inainte de data probabila a urmatorului ciclu menstrual.

 • Trusculescu alina spune:

  Buna seara mie mi-a venit ciclu luna trecuta în 8 și luna asta ar fi trebuit să îmi vina in 5. Da aam sperat că vine pe 8 sau cel târziu 9 credeți că aș putea fi gravida ? Și care test ar fi cel mai indicat și sigur să-l fac ?

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. Intrucat deja a trecut data probabila a urmatorului ciclu menstrual, puteti efectua orice test de sarcina Barza. Multumim frumos.

  • Emilia spune:

   Buna nu mai mi-a venit stopul dupa 18 de luna trecuta si am facut testul dar nu is gravida

 • carina spune:

  buna !am simptome ca si cum as fi insarcinata menstruatia mi a intarziat 2 zile,am greturi sani umflati .am facut un test de sarcina dimineata a iesit pozitiv,dupa la amiaza am facut inca doua sunt negative ,si a doua zi de dimineata tot negative au iesit nu inteleg de ce primul a iesit pozitiv plus simptomele a mai patit cineva va rog sa mi raspundeti

 • Andreea spune:

  Bună, am și eu o întrebare. Mi-a venit menstruația pe data de 13 august și de regula tine 5 zile. De data aceasta a curs doar primele 2 zile, iar din a 3-a zi a mai curs doar 1-2 picaturi maronii și doar în cursul zilei, noaptea nu. Am făcut și test de sarcina și a ieșit negativ. De regula menstruatie este regulata la 28 zile. Mulțumesc

 • Andreea spune:

  Bună, mi-a venit menstruația pe data de 13 august de regula durează 5 zile, doar ca de data aceasta a durat doar 2 zile, iar restul de 3 zile când o picătură maronie. Am făcut testul barza și a ieșit negativ. Se poate sa fiu însărcinată?

 • Mirela spune:

  Mi-a venit ciclu pe data de 20 iulie si in august nu mi-a venit e posibil sa fiu insarcinata

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. Puteti efectua un Test de sarcina Barza pentru a afla daca este vorba de o sarcina.

 • Tania spune:

  Buna ziua,am avut contact sexual neprotejat pe 17 august,dupa cat timp as putea sa imi fac un test de sarcina?

  • Andreea mihaela spune:

   Bună ziua am o întârziere de 1 săptămâna la cm și două teste slab pozitiv sarcina sau.?

  • Testul Barza spune:

   Cel mai simplu este sa va instalati pe telefonul mobil aplicatia: https://www.testulbarza.ro/app-barza/
   Introduceti toate datele si veti sti care sunt cele mai probabile date in care puteti ramane insarcinata si prima data in care puteti efectua un test de sarcina.

 • Elena spune:

  Buna ziua ! In 4 iulie am avut contact sexual, a fost ziua in care eram la ovulatie. In data de 23 iulie mi-a venit menstruatia,a ținut normal, 5 zile, însă nu a fost cum era de obicei, roșu inchis si abundent. În august, mi-a venit menstruatia cu 5 zile mai repede, este foarte puțină, de culoare roz. Astăzi ar fi a 4 zi in care am sangerari. Mentionez faptul că, sangerari nu le am.seara, si nu sunt nici pe absorbant. Le am doar cand sterg. Vreau sa fac un test sarcina, se poate sa îl fac acum ? Cand am puțin sânge în urina ? Multumesc !

  • Chitoran ana spune:

   De la câte zile după un act sexual pot afla dacă sunt gravidă???

  • Chitoran ana spune:

   Bună ziua, De la câte zile după un act sexual pot afla dacă sunt gravidă???

  • Testul Barza spune:

   Cel mai simplu este sa va instalati pe telefonul mobil aplicatia: https://www.testulbarza.ro/app-barza/
   Introduceti toate datele si veti sti care sunt cele mai probabile date in care puteti ramane insarcinata si prima data in care puteti efectua un test de sarcina.

  • Alexandra spune:

   Asteapta sa iti treaca si dupa poti face testul. Nu-ti va iesi nimic daca inca esti la menstruatie

 • Irina spune:

  buna ziua pe data de 8 august mi-a fost facut transferul de embrioni iar pe data de 17.08.2020 am dat o analiza de depistare a hgc in singe si mi-a venit un test cu rezultatul 5.04 ulm.pot socoti un inceput de sarcina sau nu???

 • Alexandra spune:

  Buna ziua pe 13 august trebuia sa imi vina ciclu este a treia zi in care întârzie ce puteti sa imi spuneti oare sunt însărcinată iau de o lună jumate Profund. Multumesc

 • Lacatus Marinela spune:

  Buna ziua am si eu o intrebare daca se poate ?In data de 2 iunie am avut menstruatie apoi in data de 6 iulie avut iar acuma luna august inca nu mi-a venit trebuia in 6 nu ? Si inca de loc mentionez ca m-am protejat!

 • Raluca spune:

  Buna seara am făcut un test barza după 8 zile de la întârziere menstruație a ieșit negativ , ultimul contact neprotejat l-am avut pe 21 Iulie și testul la sânge tot negativ . Este vreo posibilitate sa fiu însărcinată ?

 • Roxana spune:

  Bună! Am si eu o problemă..am o întârziere a ciclului menstrual de 12 zile..am facut un test de sarcină in a 7 a zi de întârziere si a ieșit negativ..insa am dureri de ovare si sensibilitate la sani..ce ar putea fi?
  Multumesc

 • Gabriela spune:

  Buna seara! Imi doresc foarte tare un bebel si poate ca ma grăbesc dar în mod normal astăzi ar fi trebuit sa imi înceapă menstruația. Nu am avut decât câteva picături maronii pe lenjeria intimă. Fara dureri de spate sau dureri de ovare (care la mine apar de fiecare data la menstruație). Am facut un test de sarcina și a ieșit negativ azi dimineață, iar zilele trecute am avut niște dureri usoare de ovare… sa fie vorba despre o sarcina? La cât timp pot face testul după acest spotting?

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. Testul de sarcina se poate face chiar din prima zi de intarziere a ciclului menstrual. Cu toate acestea, hormonul hCG creste diferit de la o femeie la alta. In cazul in care suspectati in continuare o sarcina iar menstruatia nu incepe, va sfatuim sa va retestati in 2-3 zile, utilizand prima urina de dimineata. Va dorim multa sanatate!

  • Ella spune:

   Ceea ce afirmați voi, e cam tras de păr. Sunt destule femei care au o ovulație târzie și testul de sarcină nu e pozitiv decât după cel puțin o săptămâna de la întârzierea menstruației. Fetelor, dacă vreți să știți dacă sunteți însărcinate, efectuați analiza beta HCG din sânge!

Lasă un comentariu


14 + = 23