Cat de devreme pot face un test de sarcina?

Fie că ai îndoieli în privința metodei contraceptive folosite sau îți dorești confirmarea că vei fi mămică;  nu trebuie să aștepți întârzierea menstruației sau apariția primelor semne ale sarcinii pentru a sti daca esti insarcinata.  Vrei sa fii sigură, în cel mai scurt timp posibil, dacă e da sau ba? Îți spune Barza!

Primul lucru de știut: Ce se întâmplă în corpul tău la instalarea sarcinii?

Hormonul hCG (gonadotropina corionică umană) sau, așa cum mai este cunoscut, hormonul de sarcina, este prezent în organism încă de la implantarea ovulului în uter; și continuă apoi sa fie secretat de placentă în timpul primelor luni de sarcină; având un rol important în dezvoltarea armonioasă a fătului. Prin urmare, hCG este “de vină” pentru o bună parte din stările și schimbările prin care trece o femeie pe durata sarcinii.
În mod normal, hCG își dublează concentrația într-un interval de 2-3 zile; și crește constant până ajunge la nivelul optim pentru dezvoltarea unei sarcini normale. Prin urmare, este bine de știut că un nivel sub 5 mIU/ml indică absența unei sarcini; în timp ce o concentratie de hCG de peste 10 mIU/ml indica clar prezenta sarcinii.

Poți afla cu 5 zile mai devreme dacă ești însărcinată

Atunci când este nerăbdătoare să afli dacă ești sau nu însărcinată, trebuie sa alegi un test de sarcina care depisteaza hormonul hCG imediat ce a atins concentratia de 10 mIU/ml. Atentie insa, majoritatea testelor de sarcina depisteaza un nivel de 25 mIU/ml, concentratie care este atinsa abia in prima zi de intarziere a ciclului menstrual.

Cutie test de sarcină BARZA ultrasensibil stilou față

Testul de sarcina Barza Ultrasensibil contine reactivi specifici pentru detectarea unui nivel foarte scazut de hCG în urină, de numai 10 mUI/ml, ceea ce face posibilă depistarea sarcinii cu 5 zile înainte de data preconizată a următoarei menstruații, cu o acuratete mai mare de 99%. Mai mult decât atât, poate depista înclusiv sarcina extrauterină.

Cum știu când pot face un test de sarcină Barza Ultrasensibil?

Barza știe că veștile importante nu suportă amânare. De aceea, pentru ca ție să-ți fie cât mai ușor, face Barza calculele pentru tine. În funcție de data la care a început ultimul tău ciclu menstrual și luând în calcul durata medie a ciclului tău, Calculatorul Barza îți spune care este ziua recomandata pentru testare și câte zile au mai rămas până atunci.

332 Comentarii pentru “Cat de devreme pot face un test de sarcina?”

 • Sanda spune:

  Buna ziua!Am avut contact neprotejat in 14 mai, test negativ de sarcina in 28 mai, menstruatie nu am de 1 an, am sânii umflati si f. durerosi si grei, stări de greata si durere de burta, e posibilă sarcina sau ce poate fi?

 • Denisa spune:

  Buna am si eu o nelamurire Ultima menstuatie am avut-o pe 19aprilie2020 in mod normal imi venea la 28-32 zile dar nu mi-a venit Am facut pe 25 mai 2020 un test a iesit negativ oare ce pot face? sa imi dai seama la cat timp pot face urmatorul test???? Mentionez ca nu pot ajunge la medic cat de curand.

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. In cazul unui rezultat negativ, recomandarea este sa se repede testarea dupa cateva zile, astfel incat nivelul de hormon hCG sa fie suficient de ridicat pentru a fi identificat. De asemenea, cel mai indicat este sa folositi prima urina de dimineata. Daca si al doilea test de sarcina este negativ si menstruatie inca nu a inceput, trebuie sa consultati medicul.

 • Ana spune:

  Bună, eu am cm neregulat din totdeauna, însă anul acesta mi a venit cm undeva pe la sfârșitul lui ianuarie și de atunci nu am mai avut cm… Însă luna asta pe 17 mi a curs 3,4 picături de sânge timp de 2 zile… Ce se întâmplă ? Vreau un sfat, cineva care a mai trecut prin așa ceva??

 • Marcela uoltqn spune:

  Dupe cate zile prime de sarcina
  Poți afla concepimento

 • Ana Silvestru spune:

  Buna ziua am avut ultimul ciclu pe data de 9 Aprilie mi-a început cu 2 zile înainte acum in loc de ciclu am niște picături de sange roz ce ar putea însemna

 • Angela spune:

  Buna seara
  Deoarece alaptez iau mini-pilule. Deja de 2 saptamini nu imi mai vine ciclul menstrual. La o saptamina de intarziere a ciclului am facut un test de sarcina de depistare timpurie a acesteia care a iesit negativ. Ar fi cazul sa mai fac un test de sarcina ce depisteaza un nivel de 25 mIU/ml al hormonului hcG in urina sau intirzierea ciclului se datoreaza faptului ca iau mini-pilule?
  Multumesc.

 • monicapreda56@gmail.com spune:

  Bun ziua ma numesc monica si am intrebare am avut luna trecuta mestruatia pe 14 aprilie , acum mi-a venit cu 7 zile mai devreme fara dureri si in cantitate foarte mica de culoare maro si roz acum nu mai am nimic vreau sa precizez ca am avut contact sexual inainte de mestruatie cu doua saptamani as putea fi insarcinata ?

 • Ionela Cantemir spune:

  Eu am avut problemele pe 1 și mi-a trecut pe 6 iar pe data de 8 am întreținut relații sexuale aș fi putut sa rămân însărcinată

 • Marcela spune:

  Luna aceasta mi a venit ciclul în data de 1 iar acuma după 10 zile mi a venit din nou. În data de 4 a fost ultima zi de ciclu iar după 3 zile am început sa am scurgeri maronii.
  Din ce cauza?

 • Iuliana spune:

  Buna ziua ,am avut menstruatia pe data de 20 aprilie,apoi am mai avut o scurgere pe data de 3 mai a tinut o zi jumate,se poate sa fiu insarcinata?

 • Veronica spune:

  Buna dimineața, am nascut de 3 luni si am avut act sexual neprotejat, inca nu mi-a venit menstruatia. Pot sa rămân însărcinată?

Lasă un comentariu