Cat de devreme pot face un test de sarcina?

Fie că ai îndoieli în privința metodei contraceptive folosite sau îți dorești confirmarea că vei fi mămică;  nu trebuie să aștepți întârzierea menstruației sau apariția primelor semne ale sarcinii pentru a sti daca esti insarcinata.  Vrei sa fii sigură, în cel mai scurt timp posibil, dacă e da sau ba? Îți spune Barza!

Primul lucru de știut: Ce se întâmplă în corpul tău la instalarea sarcinii?

Hormonul hCG (gonadotropina corionică umană) sau, așa cum mai este cunoscut, hormonul de sarcina, este prezent în organism încă de la implantarea ovulului în uter; și continuă apoi sa fie secretat de placentă în timpul primelor luni de sarcină; având un rol important în dezvoltarea armonioasă a fătului. Prin urmare, hCG este “de vină” pentru o bună parte din stările și schimbările prin care trece o femeie pe durata sarcinii.
În mod normal, hCG își dublează concentrația într-un interval de 2-3 zile; și crește constant până ajunge la nivelul optim pentru dezvoltarea unei sarcini normale. Prin urmare, este bine de știut că un nivel sub 5 mIU/ml indică absența unei sarcini; în timp ce o concentratie de hCG de peste 10 mIU/ml indica clar prezenta sarcinii.

Poți afla cu 5 zile mai devreme dacă ești însărcinată

Atunci când este nerăbdătoare să afli dacă ești sau nu însărcinată, trebuie sa alegi un test de sarcina care depisteaza hormonul hCG imediat ce a atins concentratia de 10 mIU/ml. Atentie insa, majoritatea testelor de sarcina depisteaza un nivel de 25 mIU/ml, concentratie care este atinsa abia in prima zi de intarziere a ciclului menstrual.

Cutie test de sarcină BARZA ultrasensibil stilou față

Testul de sarcina Barza Ultrasensibil contine reactivi specifici pentru detectarea unui nivel foarte scazut de hCG în urină, de numai 10 mUI/ml, ceea ce face posibilă depistarea sarcinii cu 5 zile înainte de data preconizată a următoarei menstruații, cu o acuratete mai mare de 99%. Mai mult decât atât, poate depista înclusiv sarcina extrauterină.

Cum știu când pot face un test de sarcină Barza Ultrasensibil?

Barza știe că veștile importante nu suportă amânare. De aceea, pentru ca ție să-ți fie cât mai ușor, face Barza calculele pentru tine. În funcție de data la care a început ultimul tău ciclu menstrual și luând în calcul durata medie a ciclului tău, Calculatorul Barza îți spune care este ziua recomandata pentru testare și câte zile au mai rămas până atunci.

288 Comentarii pentru “Cat de devreme pot face un test de sarcina?”

 • mirelaelena93 spune:

  Buna ziua ,in februarie mi-a venit pe 20 si am avut contact pe 9 și pe 11 ne-am protejat și totuși imi întârzie și in februarie mi-a intarziat 2 zile am făcut un test si a iesit negativ e posibil sa fiu insarcinata?

 • Daniela Nicoleta spune:

  Buna ziua sunt putin in dubii , eu si sotul meu ne dorim un copil si s.a intamplat pe 5 lună aceasta iar menstruatia mea trebuia sa apara pe 14 si deja mi.a întârziat o săptămână, am făcut 3 teste dar la nici unul nu a iesit ce credeti ca se intampla ?

 • Raluca spune:

  Bună sunt Raluca am 19 ani luna cea trecut mi-a venit menstruația pe 11 acum niciun semn menționez ca sunt după prima sarcina

 • Amy spune:

  Buna!!! Am luat anticonceptionale timp de un an până pe data 10.03 , apoi pe 13.03 mi-a venit menstruatia normal … apoi nu am mai început cu pilele ,pt ca am hotărât să mă las de ele … Am avut mai multe contacte sexuale cu partenerul meu neprotejate i ultimele zile cu gândul că nu se poate întâmpla nimic deoarece inca e efectul pileleor si nu trece in 2 zile …deci si ieri am avut contact sexual neprotejat… se poate ca si asa sa existe riscul sa raman însărcinată ?

 • Maria spune:

  Bună…am 18 ani…dacă mie mi-a trecut menstruatia marți ,si eu joi am facut sex cu iubitul meu,el dandu-si drumul in mine, sunt sanse sa raman însărcinată?
  Mentionez ca iau anticonceptionale de o săptămână.

 • Andreea spune:

  Mi-a venit menstratia pe data de 24 februarie si mi s-a terminat pe 28 februarie pe data de 6-7-8 martie eu cu soțul meu ne-am dorit să facem un bebe am facut pe 15 două teste care mi-au arătat că nu sunt gravidă mi-a întârziat menstruatia o zi sunt sanse sa fi rămas gravidă precizez ejacularea s-a intamplat in vagin

 • Maria spune:

  Bună!
  În luna ianuarie am avut menstruație pe data de 27. În februarie mi-a venit mai devreme cu 10 zile adică 17. Iar acum suntem în 17 iar menstruația încă nu da semne de a veni. Credeți că pot fi însărcinată? Necesita sa fac un test de sarcina încă de acum? Mulțumesc!

 • Lupu Petrina spune:

  Bună sunt petronela am și eu o întrebare??Sunt în a 11 zi de la inseminare artificială cu donator pot face testul de sarcină țin să vă zic că mă doare burta ca la cm

 • Georgiana spune:

  Buna ziua! Pe 2.03.2020, am avut un contact sexual neprotejat si la câteva zile am avut o indigestie si stări de vomă, apoi la 11 zile după actul sexual mi am facut un test de sarcina si a iesit negativ , e bine cum am procedat? Tin sa mentionez ca nici sânii nu i mai am tari ,data menstruatiei este pe 22.03.2020, dar intotdeauna cand fac sex imi vine cu câteva zile înainte (5,6,7) niciodata mai târziu

  • Maria spune:

   Eu consider ca nu se vad simptomele asa devreme de la un act sexual. Poate sunteți însărcinată din luna trecuta și doar va însemnat

 • Florina laura spune:

  Buna am o intrebare daca eu azi pe 14.03.2020 am facut sex cu iubitul meu si s-a rupt prezervativul in mine si el si-a dat drumul se poate sa raman însărcinată. Totusi ma astept sa-mi vina si mestruatia ca ma doare spate tare

 • Alexandra spune:

  Buna seara! Pe data de 24 ianuarie am avut 2 contacte sexuale. 5 min fara prezervativ
  dupa, ejaculand in prezervativ.
  Menstruația venind pe 18 februarie pana pe 23. Și din acea dată nu am mai avut niciun contact sexual. Am mai facut si 2 teste de sarcina pana sa-mi vina menstruația , fiind negative ambele. Sansele să fiu insarcinata sunt slabe?! Nu?
  Menționez și faptul că am 20 de ani și nu vreau o sarcină! Mulțumesc!

  • Lupu Petrina spune:

   Bună sunt petronela am și eu o întrebare??Sunt în a 11 zi de la inseminare artificială cu donator pot face testul de sarcină țin să vă zic că mă doare burta ca la cm

 • Eli01 spune:

  Buna seara! Daca aseara s-a finalizat in mine , iar a doua zi mi-a venit menstruatia , pot ramane insarcinata ?

 • Cristina spune:

  Rezultatul este 0,5

 • Cristina spune:

  Buna ziua ! Daca contactul a fost pe 25 ianuarie și hcg in sange l_am facut pe 6 martie este corect rezultul

 • Ana Anee Botu spune:

  Buna am si eu o intrebare am avut ciclul menstrual pe data de 3 febroarie si trebuia sa mi vina pe 1martie insa nu mia venit azi e a 3 zi oare sunt insarcinata ?

  • Fa un test de sarcina uita-te atent daca apare si cea mai mica urma de a doua linie spune:

   Da fa un test de sarcina si uita-te foarte atent daca apare a doua linie foarte neobservabila

 • Daniela spune:

  Am avut ultima menstruatie pe 20.01.2020 am facut un test barza si linia a doua era foarte pala te chiorai sa o vezi, am facut hcg si mia iesit valoarea 30 și dupa l-am repetat si mia iesit 59 ,inseamna ca sunt gravida?

 • Cristina spune:

  Buna ziua am o întrebare , eu pe 26 Ianuarie am avut ciclu și luna asta încă nu mi-a venit astăzi suntem pe 26 și nu mi-a venit și nu am nici un simtom .Oare este posibil sa fiu însărcinată , pot face un test de sarcina.

 • Izabela spune:

  Bună ziua, am și eu o întrebare , mi-a întârziat menstruația pentru prima dată în viață țin să menționez că nu am avut niciodată probleme , aveam ciclul menstrual intre 24 și 28 de zile când cum, ultima menstruație am avut-o pe data de 26 ianuarie , luna aceasta ar fi trebuit să-mi vină de 2,3 zile , am dureri abdominale sau crampe nici nu îmi dau seama foarte bine, am făcut astăzi și un test de sarcină care a ieșit negativ, oare l-am făcut prea devreme s-au alte probleme? Mulțumesc.

  • Georgiana spune:

   Buna ziua! Pe 2.03.2020, am avut un contact sexual neprotejat si la câteva zile am avut o indigestie si stări de vomă, apoi la 11 zile după actul sexual mi am facut un test de sarcina si a iesit negativ , e bine cum am procedat? Tin sa mentionez ca nici sânii nu i mai am tari ,data menstruatiei este pe 22.03.2020, dar intotdeauna cand fac sex imi vine cu câteva zile înainte (5,6,7) niciodata mai târziu

 • mariasitaru630@gmail.com spune:

  Am si eu o întrebare, de cine mea venit ciclu doar 2 lzil dar curgea normal și culoare maroniu închis! Mulțumesc.

Lasă un comentariu