Cat de devreme pot face un test de sarcina?

Fie că ai îndoieli în privința metodei contraceptive folosite sau îți dorești confirmarea că vei fi mămică;  nu trebuie să aștepți întârzierea menstruației sau apariția primelor semne ale sarcinii pentru a sti daca esti insarcinata.  Vrei sa fii sigură, în cel mai scurt timp posibil, dacă e da sau ba? Îți spune Barza!

Primul lucru de știut: Ce se întâmplă în corpul tău la instalarea sarcinii?

Hormonul hCG (gonadotropina corionică umană) sau, așa cum mai este cunoscut, hormonul de sarcina, este prezent în organism încă de la implantarea ovulului în uter; și continuă apoi sa fie secretat de placentă în timpul primelor luni de sarcină; având un rol important în dezvoltarea armonioasă a fătului. Prin urmare, hCG este “de vină” pentru o bună parte din stările și schimbările prin care trece o femeie pe durata sarcinii.
În mod normal, hCG își dublează concentrația într-un interval de 2-3 zile; și crește constant până ajunge la nivelul optim pentru dezvoltarea unei sarcini normale. Prin urmare, este bine de știut că un nivel sub 5 mIU/ml indică absența unei sarcini; în timp ce o concentratie de hCG de peste 10 mIU/ml indica clar prezenta sarcinii.

Poți afla cu 5 zile mai devreme dacă ești însărcinată

Atunci când este nerăbdătoare să afli dacă ești sau nu însărcinată, trebuie sa alegi un test de sarcina care depisteaza hormonul hCG imediat ce a atins concentratia de 10 mIU/ml. Atentie insa, majoritatea testelor de sarcina depisteaza un nivel de 25 mIU/ml, concentratie care este atinsa abia in prima zi de intarziere a ciclului menstrual.

Cutie test de sarcină BARZA ultrasensibil stilou față

Testul de sarcina Barza Ultrasensibil contine reactivi specifici pentru detectarea unui nivel foarte scazut de hCG în urină, de numai 10 mUI/ml, ceea ce face posibilă depistarea sarcinii cu 5 zile înainte de data preconizată a următoarei menstruații, cu o acuratete mai mare de 99%. Mai mult decât atât, poate depista înclusiv sarcina extrauterină.

Cum știu când pot face un test de sarcină Barza Ultrasensibil?

Barza știe că veștile importante nu suportă amânare. De aceea, pentru ca ție să-ți fie cât mai ușor, face Barza calculele pentru tine. În funcție de data la care a început ultimul tău ciclu menstrual și luând în calcul durata medie a ciclului tău, Calculatorul Barza îți spune care este ziua recomandata pentru testare și câte zile au mai rămas până atunci.

486 Comentarii pentru “Cat de devreme pot face un test de sarcina?”

 • Alex spune:

  Da, poți fi însărcinată!

 • Ince spune:

  Buna dacă eu nu am menstruație de 2 ani câte șanse pot avea sa rămân gravida

 • Ramona spune:

  Buna seara!Am si eu o nelamurire.A inceput menstruatia pe data de 02.02.2021.Si a tinut 3 zile dar foarte putin.Apoi pe data de 12.02.2021 a curs cceva rozaliu ca si xum te-ai sterge odata.Apoi nimic.Exista cumva semn de a fi sarcina?

 • Roxana spune:

  Buna ziua am si eu o intrebare ati facut sex neprotejat doar ca sotul sa termine afara? S-a intamplat sa ramaneti insarcinate?

 • Ispas laura elena spune:

  Bună seara, vreau să mă informez pot fi însărcinată dacă mi-a venit menstruația azi și eu acum 2 săptămâni am avut contact sexual neprotejat. Și am pofte am zile cand îmi este rău amețesc și ma doare capul, ma poate ajuta și pe mine ci va cu un răspuns va rog frumos??🙏

 • Andreea spune:

  Buna am si eu o intrebare
  Am avut ultima menstruație pe 16 ianuarie si a durat 3-4 zile
  Si pe data de 2 februarie am avut tentant sexual pot rămâne insarcinata ??? Ajutați-mă urgent

Lasă un comentariu


8 × = 40