Cat de devreme pot face un test de sarcina?

Fie că ai îndoieli în privința metodei contraceptive folosite sau îți dorești confirmarea că vei fi mămică;  nu trebuie să aștepți întârzierea menstruației sau apariția primelor semne ale sarcinii pentru a sti daca esti insarcinata.  Vrei sa fii sigură, în cel mai scurt timp posibil, dacă e da sau ba? Îți spune Barza!

Primul lucru de știut: Ce se întâmplă în corpul tău la instalarea sarcinii?

Hormonul hCG (gonadotropina corionică umană) sau, așa cum mai este cunoscut, hormonul de sarcina, este prezent în organism încă de la implantarea ovulului în uter; și continuă apoi sa fie secretat de placentă în timpul primelor luni de sarcină; având un rol important în dezvoltarea armonioasă a fătului. Prin urmare, hCG este “de vină” pentru o bună parte din stările și schimbările prin care trece o femeie pe durata sarcinii.
În mod normal, hCG își dublează concentrația într-un interval de 2-3 zile; și crește constant până ajunge la nivelul optim pentru dezvoltarea unei sarcini normale. Prin urmare, este bine de știut că un nivel sub 5 mIU/ml indică absența unei sarcini; în timp ce o concentratie de hCG de peste 10 mIU/ml indica clar prezenta sarcinii.

Poți afla cu 5 zile mai devreme dacă ești însărcinată

Atunci când este nerăbdătoare să afli dacă ești sau nu însărcinată, trebuie sa alegi un test de sarcina care depisteaza hormonul hCG imediat ce a atins concentratia de 10 mIU/ml. Atentie insa, majoritatea testelor de sarcina depisteaza un nivel de 25 mIU/ml, concentratie care este atinsa abia in prima zi de intarziere a ciclului menstrual.

Cutie test de sarcină BARZA ultrasensibil stilou față

Testul de sarcina Barza Ultrasensibil contine reactivi specifici pentru detectarea unui nivel foarte scazut de hCG în urină, de numai 10 mUI/ml, ceea ce face posibilă depistarea sarcinii cu 5 zile înainte de data preconizată a următoarei menstruații, cu o acuratete mai mare de 99%. Mai mult decât atât, poate depista înclusiv sarcina extrauterină.

Cum știu când pot face un test de sarcină Barza Ultrasensibil?

Barza știe că veștile importante nu suportă amânare. De aceea, pentru ca ție să-ți fie cât mai ușor, face Barza calculele pentru tine. În funcție de data la care a început ultimul tău ciclu menstrual și luând în calcul durata medie a ciclului tău, Calculatorul Barza îți spune care este ziua recomandata pentru testare și câte zile au mai rămas până atunci.

374 Comentarii pentru “Cat de devreme pot face un test de sarcina?”

 • Lacatus Marinela spune:

  Buna ziua am si eu o intrebare daca se poate ?In data de 2 iunie am avut menstruatie apoi in data de 6 iulie avut iar acuma luna august inca nu mi-a venit trebuia in 6 nu ? Si inca de loc mentionez ca m-am protejat!

 • Raluca spune:

  Buna seara am făcut un test barza după 8 zile de la întârziere menstruație a ieșit negativ , ultimul contact neprotejat l-am avut pe 21 Iulie și testul la sânge tot negativ . Este vreo posibilitate sa fiu însărcinată ?

 • Roxana spune:

  Bună! Am si eu o problemă..am o întârziere a ciclului menstrual de 12 zile..am facut un test de sarcină in a 7 a zi de întârziere si a ieșit negativ..insa am dureri de ovare si sensibilitate la sani..ce ar putea fi?
  Multumesc

 • Gabriela spune:

  Buna seara! Imi doresc foarte tare un bebel si poate ca ma grăbesc dar în mod normal astăzi ar fi trebuit sa imi înceapă menstruația. Nu am avut decât câteva picături maronii pe lenjeria intimă. Fara dureri de spate sau dureri de ovare (care la mine apar de fiecare data la menstruație). Am facut un test de sarcina și a ieșit negativ azi dimineață, iar zilele trecute am avut niște dureri usoare de ovare… sa fie vorba despre o sarcina? La cât timp pot face testul după acest spotting?

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. Testul de sarcina se poate face chiar din prima zi de intarziere a ciclului menstrual. Cu toate acestea, hormonul hCG creste diferit de la o femeie la alta. In cazul in care suspectati in continuare o sarcina iar menstruatia nu incepe, va sfatuim sa va retestati in 2-3 zile, utilizand prima urina de dimineata. Va dorim multa sanatate!

Lasă un comentariu