Cat de devreme pot face un test de sarcina?

Fie că ai îndoieli în privința metodei contraceptive folosite sau îți dorești confirmarea că vei fi mămică;  nu trebuie să aștepți întârzierea menstruației sau apariția primelor semne ale sarcinii pentru a sti daca esti insarcinata.  Vrei sa fii sigură, în cel mai scurt timp posibil, dacă e da sau ba? Îți spune Barza!

Primul lucru de știut: Ce se întâmplă în corpul tău la instalarea sarcinii?

Hormonul hCG (gonadotropina corionică umană) sau, așa cum mai este cunoscut, hormonul de sarcina, este prezent în organism încă de la implantarea ovulului în uter; și continuă apoi sa fie secretat de placentă în timpul primelor luni de sarcină; având un rol important în dezvoltarea armonioasă a fătului. Prin urmare, hCG este “de vină” pentru o bună parte din stările și schimbările prin care trece o femeie pe durata sarcinii.
În mod normal, hCG își dublează concentrația într-un interval de 2-3 zile; și crește constant până ajunge la nivelul optim pentru dezvoltarea unei sarcini normale. Prin urmare, este bine de știut că un nivel sub 5 mIU/ml indică absența unei sarcini; în timp ce o concentratie de hCG de peste 10 mIU/ml indica clar prezenta sarcinii.

Poți afla cu 5 zile mai devreme dacă ești însărcinată

Atunci când este nerăbdătoare să afli dacă ești sau nu însărcinată, trebuie sa alegi un test de sarcina care depisteaza hormonul hCG imediat ce a atins concentratia de 10 mIU/ml. Atentie insa, majoritatea testelor de sarcina depisteaza un nivel de 25 mIU/ml, concentratie care este atinsa abia in prima zi de intarziere a ciclului menstrual.

Cutie test de sarcină BARZA ultrasensibil stilou față

Testul de sarcina Barza Ultrasensibil contine reactivi specifici pentru detectarea unui nivel foarte scazut de hCG în urină, de numai 10 mUI/ml, ceea ce face posibilă depistarea sarcinii cu 5 zile înainte de data preconizată a următoarei menstruații, cu o acuratete mai mare de 99%. Mai mult decât atât, poate depista înclusiv sarcina extrauterină.

Cum știu când pot face un test de sarcină Barza Ultrasensibil?

Barza știe că veștile importante nu suportă amânare. De aceea, pentru ca ție să-ți fie cât mai ușor, face Barza calculele pentru tine. În funcție de data la care a început ultimul tău ciclu menstrual și luând în calcul durata medie a ciclului tău, Calculatorul Barza îți spune care este ziua recomandata pentru testare și câte zile au mai rămas până atunci.

139 Comentarii pentru “Cat de devreme pot face un test de sarcina?”

 • Andrea spune:

  Bună ziua în data de 5 Martie am avut menstruație care îmi vine la 28 de zile lună Aceasta nu mi-a venit e posibil sa fiu însărcinată test de sarcina nu am făcut mi-e frică că am mai avut 2 pierderi de sarcina și dacă puteți să mi recomandați ceva pt susținere în caz că sunt însărcinată dar ideea este că țin și Post și mă gândesc că poate și din cauza asta ar putea să mi întârzie ?

 • Lili spune:

  Bună ziua,am făcut ieri un test de sarcina,am 7 zile întârziere la ciclu,a ieșit o linie in dreptul C,azi dimineață m-am trezit cu crampe și dureri de ovare,dar ciclu nu apare.Se poate sa fi făcut testul mult prea devreme?

 • Ionela spune:

  Buna ziua! Am facut inseminare artificiala. Sunt in ziua 13 de la inseminare. Am facut 5 teste barza . Toate pozitive, dar a doua linie stearsa la toate . Exista posibilitatea unei erori? Deja m-am entuziazmat si sper sa nu fie in zadar. Mi se pare imposibil toate 5 sa dea gres. Ultimul facut azi e pe saptamani. Saptamana 1 a aparut sigur, dar tot sters. La restul se vad niste urme. Nu sunt linii clare. Mentionez faptul ca am facut testele corect. Data de inceput CM ar fi maxim 16. Vad ca multa lume scrie pe diverse site uri ca Barza da rezultate fals pozitive des. Sper sa nu fie si in cazul meu. Multumesc!

  • Lica spune:

   Nu conteaza câte de accentuată sau ștearsa este a doua liniuța. E mai puțin vizibila din cauza ca aveți un termen mic, dar o data ce a apărut, fie cât de slaba, FELICITĂRI, SUNTEȚI ÎNSĂRCINATĂ !

 • Anonim spune:

  3 teste făcute în diferite zile , iesite negativ ,menstruatia nu este regulată dar testele au fost făcute de la ultimul act sexual la a 28 a zi , ultimul test a fost chiar barza ultrasesibil rezultat corect ?

 • Pamela spune:

  Buna ziua! Imi doresc copil foarte mult si am avut cm ultimul pe 23 dec. 2018 dupa care am luat 5 zile de clostilbegyt si pe 19 trebuie sa imi vina cm. Am făcut dimineata la ora 5 si 10 un test dar a iesit negativ dar din greșală am încurcat si am pus urina in caseta unde indică daca esti sau nu gravida si pe urmă am pus unde indică urina. E posibil sa iti dea eroare daca am pus gresit sau l-am facut prea de dimineata. Ne dorim foarte mult acest copil si nu stiu ce sa fac sa il repet sau sa astept sa imi vina cm. Mentionez ca am fost la control pt a face foliculometria si a iesit ca pe data de 11 am avut ovulatie.

 • Maia spune:

  Salut , am si eu o nelamurire , daca ma poate ajuta cineva , pe data de 10.10.2018 am avut ciclu , care a durat 5 zile , iar pe data de 18 am avut contact neprotejat , e posibil sa fi ramas insarcinata , mentionez ca am facut un test de sarcina pe data de 22 care a iesit negativ , cred ca a fost prea devreme.

 • Abcd spune:

  Buna ziua! Dacă perioada ovulației a fost 06 -10 Octombrie , iar contactul sexual a fost pe data de 12Octombrie, exista vreo șansa de sarcina? ( îmi doresc) … ciclul îmi este regulat. mulțumesc

  • anonymous spune:

   buna ziua am si eu o intrebare daca ma poate lamuri cineva. ultimul ciclu a fost pe 10 feb regulat la 28 max 29 de zile. in data de 3 martie am avut contact neprotejat si a ejaculat inauntru. maine este a doua zi de intarziere a ciclului si testul este negativ. sunt sanse sa fi ramas insarcinata si sa arate testul pozitiv mai tarziu ? va multumesc frumos .

 • Alina spune:

  Bună ziua ….mi-am facut insamantare artificială si dupa 8 zile mi-am facut test de sânge și mi-a iesit hcg-ul…14.4 pozitiv….eu am uitat ca am luat injecție cu gonadotropina la insamantare….am repetat testul si hcg-ul a scazut la 5…e posibil totusi sa fiu însărcinată sau scăzând hcg a fost testul pozitiv de la injecție….menstruatia doar peste o saptamana trebuie să îmi vină…hcg-ul mai poate creste între timp?

 • Mry spune:

  Am facut testu a 11zi de la contact neprotezat si ejaculat in mine a iesit negativ ,ciclu trebuie sa-mi vina peste 2 săptămâni mentionez ciclu îmi vine cam la 35 zile oare este prea devreme este posibil sa se schimbe zezultatu?

 • Mry spune:

  Buna am avut contac neprotezat acu 11zile a ejaculat in mine azi dimineata am facut un test barză ultra sensibil si a iesit negativ pot fi însărcinată ?

Lasă un comentariu


Adresa de email este confidentială și nu va apărea pe site