Cat de devreme pot face un test de sarcina?

Fie că ai îndoieli în privința metodei contraceptive folosite sau îți dorești confirmarea că vei fi mămică;  nu trebuie să aștepți întârzierea menstruației sau apariția primelor semne ale sarcinii pentru a sti daca esti insarcinata.  Vrei sa fii sigură, în cel mai scurt timp posibil, dacă e da sau ba? Îți spune Barza!

Primul lucru de știut: Ce se întâmplă în corpul tău la instalarea sarcinii?

Hormonul hCG (gonadotropina corionică umană) sau, așa cum mai este cunoscut, hormonul de sarcina, este prezent în organism încă de la implantarea ovulului în uter; și continuă apoi sa fie secretat de placentă în timpul primelor luni de sarcină; având un rol important în dezvoltarea armonioasă a fătului. Prin urmare, hCG este “de vină” pentru o bună parte din stările și schimbările prin care trece o femeie pe durata sarcinii.
În mod normal, hCG își dublează concentrația într-un interval de 2-3 zile; și crește constant până ajunge la nivelul optim pentru dezvoltarea unei sarcini normale. Prin urmare, este bine de știut că un nivel sub 5 mIU/ml indică absența unei sarcini; în timp ce o concentratie de hCG de peste 10 mIU/ml indica clar prezenta sarcinii.

Poți afla cu 5 zile mai devreme dacă ești însărcinată

Atunci când este nerăbdătoare să afli dacă ești sau nu însărcinată, trebuie sa alegi un test de sarcina care depisteaza hormonul hCG imediat ce a atins concentratia de 10 mIU/ml. Atentie insa, majoritatea testelor de sarcina depisteaza un nivel de 25 mIU/ml, concentratie care este atinsa abia in prima zi de intarziere a ciclului menstrual.

Cutie test de sarcină BARZA ultrasensibil stilou față

Testul de sarcina Barza Ultrasensibil contine reactivi specifici pentru detectarea unui nivel foarte scazut de hCG în urină, de numai 10 mUI/ml, ceea ce face posibilă depistarea sarcinii cu 5 zile înainte de data preconizată a următoarei menstruații, cu o acuratete mai mare de 99%. Mai mult decât atât, poate depista înclusiv sarcina extrauterină.

Cum știu când pot face un test de sarcină Barza Ultrasensibil?

Barza știe că veștile importante nu suportă amânare. De aceea, pentru ca ție să-ți fie cât mai ușor, face Barza calculele pentru tine. În funcție de data la care a început ultimul tău ciclu menstrual și luând în calcul durata medie a ciclului tău, Calculatorul Barza îți spune care este ziua recomandata pentru testare și câte zile au mai rămas până atunci.

541 Comentarii pentru “Cat de devreme pot face un test de sarcina?”

 • Andreea spune:

  Hey,am și eu o neclaritate.Eu și prietenul meu am avut sex neprotejat în timpul ciclului meu menstrual dar nu a ejaculat în mine.Credeți că am să fiu însărcinată?Căci sunt puțin stresată.

 • Vali spune:

  Buna ziua.Ultimul cm a fost pe data de 2 noiembrie.pe data de 22 mi s a pătat putin chilotul si am o sensibilitate la sani.Cand as putea sa mi fac un test sigur?

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. Puteti afla daca sunteti insarcinata, efectuand un test de sarcina din gama Barza Ultrasensibil. Acesta se poate face cu 5 zile inainte de data probabila a urmatoarei menstruatii.

 • Ruxandra spune:

  Buna, am o nelamurire, am cm regulat 28 de zile…prima zi de menstruație a fost in 13 octombrie seara cu o sângerare foarte mică rozalie in 14 sa accentuat simptomele de ovulație au fost pe data de 27 pe zi.eu am avut contact sexual neprotejat cu ejaculare pe data de 26.pana în data de 26 am avut contact tot la 2 zile in 26 fiind ultimul.as vrea sa știu care sunt șansele să fiu însărcinată îmi doresc acest lucru…următorul cm ar trebui sa vina in data de 10-11 luna aceasta.deja am sensibilitate la sâni și sunt umflați, grei că și la menstruație, plus ceva crampe in partea de jos a abdomenului cu ușoare dureri până în spate….exact ca atunci când îmi vine menstra. Va rog să îmi raspundeti

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. Puteti afla daca sunteti insarcinata, efectuand un test de sarcina din gama Barza Ultrasensibil. Acesta se poate face cu 5 zile inainte de data probabila a urmatoarei menstruatii.

 • Safir Elena spune:

  Bună seara după câte zile se face un test sa vezi dacă ești însărcinată?

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. Cel mai simplu este sa va instalati pe telefonul mobil aplicatia: https://www.testulbarza.ro/app-barza/
   Introduceti toate datele si veti sti care sunt cele mai probabile date in care puteti ramane insarcinata si prima data in care puteti efectua un test de sarcina.

  • Bianca Andreea spune:

   Buna ! Ultimul cm a fost in data de 29 Octombrie , azi am facut sex neprotejat si a ejaculat in mine . Subliniez faptul ca am luat mai mult de 3 pilule de a 2 a zi luna aceasta . Exista
   Sa fiu insarcinata ?

 • Marusia Luchian spune:

  Buna seara pe data de 9 Septembrie am avut ultima menstruatie am facut 2 teste amandoua negative acum suntem 2 noiembrie si inca nu mi-a venit e posibil sa fiu insarcinata

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. Nu stim cand ati efectuat aceste 2 teste cu rezultat negativ. In cazul in care in acest moment obtineti in continuare un rezultat negativ, ar trebui sa consultati medicul.

 • Andreea spune:

  Buna ziua. Am avut ultima menstruatie pe 28 septembrie. Mi-am facut test pe 28, 31 octombrie si 2 noiembrie, toate 3 negative .Oare e prea devreme?!

  • Testul Barza spune:

   Buna ziua. Un test de sarcina se poate efectua incepand cu prima zi de intarziere a menstruatiei.

 • Rodica spune:

  Buna am si eu o intrebare pe 23 septembrie am avut ultima zi de menstruatie acuma e 1 noiembrie am facut 3 teste si au iesit negativ se poate sa fiu insarcinata

Lasă un comentariu


− 5 = 2