Pot ramane insarcinata daca nu am orgasm?

BARZA - Pot ramane insarcinata daca nu am orgasm

Orgasmul, mai dorit decat ciocolata si cel putin la fel de bun ca un somn lung si odihnitor. Fiecare femeie si-l doreste, dar nu toate reusesc sa-l atinga. Unele reusesc sa ajunga la orgasm doar uneori, altele, mai putin norocoase, aproape niciodata.

Fie din cauze fizice, medicale – o stare de sanatate nu tocmai buna, obiceiuri alimentare nesanatoase, ritm de viata dezechilibrat – fie din cauza stresului sau a altor piedici emotionale, orgasmul nu e intotdeauna la indemana.

Ce este orgasmul si cum functioneaza?

Orgasmul poate fi explicat, pe scurt, ca fiind punctul maxim al placerii sexuale. Mai exact, e momentul ala in care pur si simplu ai senzatia ca iti iei zborul spre al noualea cer.

Incepe cu faza de excitare, cand fluxul sanguin creste, respiratia se intensifica, iar spre apogeu apare senzatia unor furnicaturi nemaiintalnit de placute. Acesta este climaxul, momentul in care inima pulseaza cu nerabdare, iar  muschii vaginali se contracta si se relaxeaza intermitent, la intervale foarte scurte. Povestea se incheie cu sau fara ejaculare, dar intotdeauna cu final fericit: relaxare deplina.

Se poate sau nu fara orgasm?

Despre orgasm se spun multe, exista mituri si retete de succes cate-n luna si in stele, mai mult sau mai putin probate. Dar un lucru e cert: o femeie poate ramane insarcinata chiar daca nu are orgasm.

Orgasmul nu conditioneaza in nici un fel posibilitatea de instalare a sarcinii, intrucat absenta orgasmului nu impiedica fecundarea ovulului. Daca totul decurge conform planului, iar partenerul ejaculeaza intravaginal, in condiii normale exista toate sansele pentru o sarcina. Asta presupune ca nici o metoda de contraceptie sa nu fie folosita sau ca efectul anticonceptionalelor sa fi trecut, iar partenerii sa fie amandoi fertili.

Stimuleaza orgasmul sarcina?

Se poate deci si fara. Dar ajuta oare orgasmul o femeie sa ramana insarcinata mai usor? Sunt sau nu sanse mai mari sa vina Barza daca actul sexual se incheie cu orgasm?

Sunt intrebari la care cercetatorii au incercat sa gaseasca un raspuns dar nimeni nu poate spune cu certitudine daca orgasmul favorizeaza sau nu instalarea sarcinii, iar daca da, cat de mult poate influenta.

O teorie mai veche, numita teoria Upsuck, spune ca orgasmul poate facilita intalnirea spermatozoidului ales cu ovulul, astfel ca un act sexual finalizat cu orgasm ar avea sanse mai mari sa aduca un rezultat pozitiv la testul de sarcina. Potrivit acestei teorii, contractiile puternice produse de orgasm inlesnesc drumul lichidului seminal prin trompele uterine, iar cantitatea de sperma retinuta este mai mare.

Nu exista insa date si dovezi concrete care sa demonstreze in ce masura este orgasmul de ajutor. Singura recomandare din partea cercetatorilor, pentru ca orgasmul sa dea roade, este ca partenerul sa aiba orgasm inainte sau in acelasi timp cu partenera. Altfel, daca pratenera atinge climaxul inaintea lui, se poate ca pH-ul vaginal sa sufere modificari nu tocmai pe placul spermatozoizilor.

Orgasmul nu e totul

Orgasmul este pentru unele femei un fel de trifoi cu patru foi. Nu rasare in toate asternuturile, dar pe cat de ravnit este, pe atat e de inofensiv cand vine vorba de sarcina.

Astfel, chiar daca in povestea voastra orgasmul nu se intampla, nu exista vreun motiv de ingrijorare privind sansele de a ramane insarcinata. Important este ca tu si partenerul tau sa va bucurati din plin de momentele intime petrecute impreuna si sa construiti amintiri frumoase. Bucurati-va de sex, bucurati-va de sarcina!

6 Comentarii pentru “Pot ramane insarcinata daca nu am orgasm?”

Lasă un comentariu


+ 17 = 18