Hormonii care determină dereglările de menstruație
28 aprilie 2023Semnale de alarmă în timpul sarcinii
28 aprilie 2023În timpul sarcinii, este important să îți răsfeți corpul, să acorzi o atenție specială nevoilor tale și stării de bine. După cum probabil te-ai gândit, unele produse sau intervenții cosmetice ar putea avea un impact negativ asupra bebelușului din burtică. Află cu Barza care sunt cele șase lucruri pe care e bine să le respecți ca ritualuri de îngrijire permise în sarcină!
Îngrijirea pielii
Hidratează-ți pielea din belșug! Are nevoie de mai multă atenție acum, deoarece tinde să își piardă din elasticitate.
Folosește creme de corp hrănitoare și masează-te, în fiecare zi, pe abdomen și coapse.
Masajul și băile relaxante
Poți opta pentru un masaj prenatal special conceput pentru a te relaxa și a reduce tensiunea musculară. Asigură-te că alegi un terapeut profesionist!
De asemenea, o baie caldă sau un duș relaxant pot fi o modalitate minunată de a-ți răsfăța corpul. Asigură-te că temperatura apei este confortabilă. Evită să stai în apă prea mult timp, pentru a evita supraîncălzirea corpului!
Îngrijirea tenului
Pentru ten, alege o cremă adecvată tipului specific (normal, gras sau mixt). Nu uita de factorul de protecție solară (SPF): 15, cel puțin! Produsele dermatocosmetice de îngrijire a tenului conțin foarte puține ingrediente chimice neprietenoase, prin urmare sunt o bună alegere.
Alege farduri, fond de ten și pudră de la mărci de încredere, cu cât mai multe ingrediente naturale. Ghidează-te după principiul „mai puțin, dar mai bun”.
Poți continua să te machiezi așa cum îți dorești, însă e nevoie să fii atentă la ce produse cosmetice alegi. Optează pentru produsele fără parabeni și noncomedogenice și, pe cât posibil, fără parfum.
Manichiura și pedichiura
Îți poți îngriji, în continuare, unghiile așa cum îți dorești, însă evită să inhalezi vaporii emanați de lacul de unghii sau dizolvant. E de preferat, totodată, să ocolești saloanele de înfrumusețare, care adesea sunt slab ventilate.
Epilarea în timpul sarcinii
Modificările hormonale specifice sarcinii pot cauza o dezvoltare excesivă a părului de pe corp, așa că nu vei putea evita epilarea.
Poți folosi cu încredere lama de ras, deși ai putea constata că firele vor deveni mai aspre și mai închise la culoare. Poți, de asemenea, să apelezi la ceara epilatoare, dar cu precauție, pentru că durerea e posibil să fie mai intensă.
Îți recomandăm să foloseși la finalul epilării Șervețele intime cu bicarbonat de sodiu Barza pentru a calma roșeața și iritația.
Îngrijirea și colorarea părului
Nu există contraindicații privind folosirea șamponului sau a balsamului de păr, așa că poți folosi produsele pe care le foloseai și înainte de a rămâne însărcinată.
Există, într-adevăr, unele controverse în privința vopselei de păr, însă nu sunt dovezi că ar putea dăuna în mod real sarcinii. Deși nu există suficiente dovezi pentru a demonstra că aceste substanțe sunt periculoase în timpul sarcinii, este recomandat să eviți vopsirea părului în primul trimestru și să discuți cu medicul tău înainte de a o face în trimestrele următoare.
Prin urmare, îți poți vopsi părul, dar e bine să alegi sortimentele fără amoniac și peroxid. De asemenea, ai grijă ca pielea să intre în contact cât mai puțin cu vopseaua. E indicat să porți mănuși de speciale, pentru protecție, și să eviți să aplici prea multă vopsea pe scalp.
Asigură-te, totodată, că aerisești bine camera în care are loc vopsirea, deoarece vaporii ar putea sa îți cauzeze neplăceri.
***
Deși prioritățile tale vizează acum sănătatea copilului și evoluția normală a sarcinii, nu ai de ce să neglijezi micile ritualuri de îngrijire specific feminine. Dacă îți vei păstra o rutină a îngrijirii ce conține ritualuri de îngrijire permise în sarcină, vei vedea că te vei simți foarte bine în pielea ta, de-a lungul celor nouă luni.
Îți recomandăm să citești și articolul Proceduri cosmetice de evitat în sarcină, pentru a fi sigură că alegi să te îngrijești cât mai sănătos pentru tine și bebelușul tău!