Misiunea Barza

Încă din 1995, când a adus primul test de sarcină în România, Barza și-a propus să aducă o schimbare semnificativă în viața femeilor, ajutându-le să obțină răspunsuri simple și rapide, în intimitatea propriului cămin, pentru pregătirea următoarei etape importante din viața lor.

Pe parcursul celor aproape 30 de ani de existență, Barza și-a asumat și respectat angajamentul de a aduce produse inovative, de calitate superioară acreditată de organismele de Certificare Europene și,  în același timp, convenabile și accesibile tuturor femeilor din România.

Dar dincolo de gama variată de produse, avem misiunea de a oferi informații corecte și relevante, instrumente de mare ajutor femeilor și cuplurilor în luarea deciziilor privind fertilitatea și sănătatea lor.

Istoria Barza

 • Octombrie 1995Se lansează primul test de sarcină din România – Testul de sarcină Barza

  A fost primul test de sarcină comercializat vreodată în țară, debutând ca un mic proiect de familie însuflețit de visuri mărețe. Inspirată de mitul arhicunoscut al păsării care aduce copii cuplurilor, Barza a fost creată cu ideea de a aduce mai mult decât un test de sarcină - a aspirat să aducă o schimbare semnificativă pentru femei. Pentru prima dată în România, femeile puteau obține, acasă, în intimitate, rezultate de încredere.
 • Noiembrie 2008Se lansează Testul de ovulație Barza

  Apariția Testului de ovulație Barza în anul 2008 în România a marcat un pas semnificativ în susținerea cuplurilor care doreau să conceapă. Produsul, revoluționar la momentul respectiv, a oferit femeilor posibilitatea de a urmări și anticipa ovulația prin detecția hormonului luteinizant (LH) prezent în urină. Acest hormon, care atinge un vârf înainte de ovulație, indică perioada optimă pentru concepere. Prin natura sa rapidă și ușor de folosit, testul Barza a devenit un instrument esențial pentru planificarea familială, facilitând drumul către maternitate și eliminând incertitudinile legate de fertilitate.
 • Iulie 2010Barza primește statutul de Produs recomandat de Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România

  Datorită angajamentului său pentru inovație și calitate, Barza a primit în 2010 prestigiosul statut de "Produs Recomandat" de către Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România (SOG). Acest statut reflectă recunoașterea de către specialiști a utilității și eficacității produselor sale, inclusiv Testul de ovulație Barza. Distincția reprezintă un semn de încredere și confirmare a excelentelor standarde ale companiei. Prin oferirea unor soluții accesibile și de înaltă calitate pentru sănătatea reproducerii femeilor, Barza a devenit un partener de nădejde în parcursul maternității, consolidându-și reputația în domeniul medical.
 • Octombrie 2014Se lansează Testul de sarcină Barza Ultrasensibil

  În 2014, Barza a lansat pe piață Testul de sarcină Ultrasensibil Barza, marcând o nouă etapă în evoluția produselor de sănătate reproductivă din România. Acest test rapid, conceput pentru a detecta prezența hormonului hCG (gonadotropină corionică umană) în urină, a revoluționat modul în care femeile pot confirma o sarcină încă din primele zile. Unic prin faptul că poate fi utilizat cu până la 5 zile înainte de data estimată a următoarei menstruații, și la orice moment al zilei, testul de sarcină Barza a devenit un aliat de nădejde în demersul de confirmare a unei sarcini.
 • Decembrie 2015Testul de menopauză Barza

  În 2015, Barza a introdus pe piață un nou produs inovator: Testul de menopauză Barza. Acest test rapid și calitativ este destinat detecției nivelului hormonului de stimulare foliculară (FSH) în urină, oferind femeilor posibilitatea de a evalua funcția ovariană și de a înțelege dacă se află în perioada de perimenopauză sau menopauză. Lansarea acestui test reprezintă un pas înainte important în îmbunătățirea înțelegerii și gestionării sănătății feminine în România. Testul de menopauză Barza a încurajat dialogul deschis despre menopauză și a oferit o soluție de încredere pentru identificarea acestui stadiu vital.
 • Mai 2017Testele de fertilitate Barza sunt lansate

  În 2017, Barza a lansat un produs revoluționar: testul de fertilitate pentru cuplu. Aceasta a fost o evoluție semnificativă, oferind cuplurilor posibilitatea de a evalua atât fertilitatea feminină, prin testarea funcției ovariene, cât și fertilitatea masculină, prin determinarea calitativă a nivelului de spermatozoizi. Testul de fertilitate Barza a adus o abordare integrată a planificării familiale, ajutând cuplurile să înțeleagă mai bine starea lor de fertilitate și oferindu-le controlul asupra deciziilor lor reproductive. Această inovație a marcat un moment important în susținerea sănătății reproductive și a fost un pas important în consolidarea reputației Barza.
 • Septembrie 2017Sunt introduși pe piață Plasturii împotriva durerilor menstruale Barza și Șervețelele intime cu bicarbonat de sodiu Barza

  În 2017, Barza a lansat pe piață două produse care au adus confort și ușurare femeilor: Plasturii împotriva durerilor menstruale și Șervețelele intime cu bicarbonat de sodiu. Plasturii Barza, prin tehnologia lor inovatoare, au adus alinare durerilor menstruale, facilitând managementul acestora și îmbunătățind calitatea vieții femeilor. Pe de altă parte, șervețelele intime cu bicarbonat de sodiu au oferit un nivel superior de igienă și confort, ajutând la menținerea echilibrului pH-ului intim. Aceste produse au demonstrat angajamentul Barza de a răspunde nevoilor complexe ale femeilor, consolidând încrederea în brand și reputația sa în îngrijirea sănătății feminine.
 • Iulie 2018Barza AmnioTest este lansat

  În 2018, Barza a lansat un produs revoluționar - Barza Amniotest. Acest aborbant-test pentru diagnosticare in vitro reprezintă o inovație importantă, permițând femeilor să detecteze posibile scurgeri de lichid amniotic în confortul propriei case. Ușor de folosit și cu rezultate rapide, acest test a facilitat monitorizarea sănătății în timpul sarcinii, oferind un nivel suplimentar de asigurare și liniște. Lansarea Barza Amniotest reflectă angajamentul continuu al companiei de a inova și de a sprijini femeile în toate etapele vieții lor reproductive, aducând sănătatea feminină în prim-plan și consolidând încrederea în brand.
 • August 2018Testul de sarcină Barza Pe Săptămâni este lansat

  În 2018, Barza a introdus un alt produs inovator pe piața românească - Testul de sarcină pe săptămâni Barza. Acest test rapid detectează prezența hormonului hCG (Gonadotropină corionică umană) în urină și oferă nu doar confirmarea sarcinii, ci și o estimare a numărului de săptămâni de la concepție. Fiind destinat utilizării la domiciliu, testul este ușor de folosit și oferă rezultate rapide, oferind astfel femeilor posibilitatea de a gestiona și planifica cu precizie etapele sarcinii. Prin această inovație, Barza și-a consolidat reputația de lider în domeniul sănătății reproductive.
 • Septembrie 2022Testul de Sarcină din Sânge Barza este lansat

  În 2022, Barza a lansat un alt produs inovator pe piața românească - Testul de Sarcină din Sânge Barza. Acest test depistează nivelurile crescute de gonadotropină corionică umană (hCG) într-o picătură de sânge periferic, printr-o recoltare simplă și sigură. Este suficientă o mica înțepătură în deget, pentru confirmarea/infirmarea unei sarcini, în doar cinci minute. Acest tip de test este folosit pe scară largă în laboratoare și spitale.

Produsele Barza

Cu un portofoliu extins de produse, Barza a evoluat de-a lungul anilor pentru a acoperi o gamă mai largă de nevoi legate de reproducere și sănătatea feminină. În prezent, Barza oferă teste de sarcină clasice, teste de sarcină ultrasensibile, teste de sarcină cu determinarea săptămânii, teste de sarcină din sânge, teste de ovulație, teste de fertilitate pentru cuplu, teste de menopauză, amniotest pentru determinarea scurgerilor de lichid amniotic, plasturi împotriva durerilor menstruale și șervețele intime cu bicarbonat de sodiu.

 

Abonează-te la newsletter

Fii la curent cu toate noutățile din lumea Barza!