Cum pot afla daca a inceput menopauza

BARZA - Menopauza. Semne, manifestai, simptome.

Menopauza este ceva firesc, o etapa normala in viata fiecarei femei. De la persoana la persoana, se poate intampla mai devreme sau mai tarziu. Dar un lucru e cert: face parte din transformarile prin care organismul trece odata cu inaintarea in varsta.

De aceea, este bine sa cunoastem ce schimbari presupune si cum ne poate influenta ritmul vietii de zi cu zi.

Ce este menopauza si cand apare?

Menopauza este un proces fiziologic ce apare la orice femeie si presupune incetarea ciclurilor menstruale. Astfel, ca urmare a imbatranirii, organismul opreste activitatea aparatului genital, astfel ca acesta din urma nu mai produce ovule, functia de reproducere fiind sistata. Menopauza se instaleaza de obicei intre 40 si 55 de ani si apare dupa aproximativ un an de la ultima menstruatie.

Care sunt simptomele menopauzei?

Menopauza provoaca o serie de transformari fizice, dar si emotionale. In cele mai multe cazuri, disconfortul consta in

  • bufeuri (senzatii sufocante de caldura intensa),
  • palpitatii,
  • transpiratie mai accentuata
  • frisoane
  • migrene si stari de ameteala
  • stari de nervozitate si uneori insomnie.

Schimbarile hormonale mai pot accentua dezvoltarea sau pot favoriza aparitia unor afectiuni precum hipertensiunea arteriala sau obezitatea, precum si afectiuni ale sistemului nervos, cum ar fi nevroza.  De asemenea, pe parcursul menopauzei, creste vulnerabilitatea in fata infectiilor vaginale si urinare.

Pentru a trece mai usor peste disconfortul provocat de menopauza, se poate apela in unele cazuri la diverse tratamente. Acestea necesita insa o vizita la medic, deoarece trebuie sa fie personalizate in functie de fiecare organism.

Cum pot afla sigur si rapid daca a inceput menopauza?

Menopauza poate fi depistata in doar cateva minute cu ajutorul testului de menopauza Barza. Acesta este un test rapid care depisteaza prezenta in urina a hormonului FSH (hormonul foliculostimulant).

Este un dispozitiv medical de diagnostic in vitro care, printr-o determinare calitativa, poate depista perioada de perimenopauza sau menopauza. Are o precizie de peste 99% si se poate efectua acasa, in orice moment al zilei.

Acum e simplu sa afli din timp daca a inceput menopauza. Pentru ca lucrurile delicate necesita discretie.

Testul de menopauză Barza

Testul de menopauză Barza este un test rapid care depistează prezenţa în urină a hormonului FSH (hormonul foliculostimulant). Este un…

50 Comentarii pentru “Cum pot afla daca a inceput menopauza”

  • Elena spune:

    Bună seara. Eu am intrat cred în al 7-lea an de premenopauza. Menstruația mi-a venit la 9 ani si jumatate. 10 ani ii făceam pe 28 Sept si am toate stările de premenopauza este posibil acuma ca ma tine doua zile menstruația sa ma pregătesc de menopauza. Mătușa si mamaia mea au intrat la 38 de ani la menopauza din câte am înțeles le-am moștenit

Lasă un comentariu


7 + 3 =