Cum pot afla daca a inceput menopauza

BARZA - Menopauza. Semne, manifestai, simptome.

Menopauza este ceva firesc, o etapa normala in viata fiecarei femei. De la persoana la persoana, se poate intampla mai devreme sau mai tarziu. Dar un lucru e cert: face parte din transformarile prin care organismul trece odata cu inaintarea in varsta.

De aceea, este bine sa cunoastem ce schimbari presupune si cum ne poate influenta ritmul vietii de zi cu zi.

Ce este menopauza si cand apare?

Menopauza este un proces fiziologic ce apare la orice femeie si presupune incetarea ciclurilor menstruale. Astfel, ca urmare a imbatranirii, organismul opreste activitatea aparatului genital, astfel ca acesta din urma nu mai produce ovule, functia de reproducere fiind sistata. Menopauza se instaleaza de obicei intre 40 si 55 de ani si apare dupa aproximativ un an de la ultima menstruatie.

Care sunt simptomele menopauzei?

Menopauza provoaca o serie de transformari fizice, dar si emotionale. In cele mai multe cazuri, disconfortul consta in

 • bufeuri (senzatii sufocante de caldura intensa),
 • palpitatii,
 • transpiratie mai accentuata
 • frisoane
 • migrene si stari de ameteala
 • stari de nervozitate si uneori insomnie.

Schimbarile hormonale mai pot accentua dezvoltarea sau pot favoriza aparitia unor afectiuni precum hipertensiunea arteriala sau obezitatea, precum si afectiuni ale sistemului nervos, cum ar fi nevroza.  De asemenea, pe parcursul menopauzei, creste vulnerabilitatea in fata infectiilor vaginale si urinare.

Pentru a trece mai usor peste disconfortul provocat de menopauza, se poate apela in unele cazuri la diverse tratamente. Acestea necesita insa o vizita la medic, deoarece trebuie sa fie personalizate in functie de fiecare organism.

Cum pot afla sigur si rapid daca a inceput menopauza?

Menopauza poate fi depistata in doar cateva minute cu ajutorul testului de menopauza Barza. Acesta este un test rapid care depisteaza prezenta in urina a hormonului FSH (hormonul foliculostimulant).

Este un dispozitiv medical de diagnostic in vitro care, printr-o determinare calitativa, poate depista perioada de perimenopauza sau menopauza. Are o precizie de peste 99% si se poate efectua acasa, in orice moment al zilei.

Acum e simplu sa afli din timp daca a inceput menopauza. Pentru ca lucrurile delicate necesita discretie.

Test de menopauză BARZA tip bandă

Testul de menopauză Barza

Testul de menopauză Barza este un test rapid care depistează prezenţa în urină a hormonului FSH (hormonul foliculostimulant). Este un dispozitiv medical de diagnostic in vitro care, printr-o determinare calitativă, vă poate spune dacă vă aflaţi în perioada de perimenopauză […]

7 Comentarii pentru “Cum pot afla daca a inceput menopauza”

 • Vicuta spune:

  Am 41anu, de două luni nu-mi mai vine ciclu regulat, noaptea transpir nu pot dormi îmi este foarte cald, ma sufoc oare întru la menopauza? E normal de la vârsta de 41 de ani

 • Lenuța spune:

  Ultima menstruație în aprilie, testul pentru menopauză a ieșit pozitiv,am 45 ani. După cât timp pot vorbi despre o menopauză totală?

  • admin spune:

   Menopauza inseamna absenta menstruatiei timp de 12 luni consecutive. Este foarte posibil sa fiti in perioada de perimenopauza (perioada de trannzitie intre perioada fertila si menopauza) ce poate dura aproximativ 4 ani, timp in care nivelul de FSH ramane ridicat in mod constant.

 • florica spune:

  in ultimele.6 luni, menstruatia a inceput a fii foarte putina..specific am facut sterilizare ,pot i tra la menopauza la 44 de ani?

 • Viorica spune:

  Vreau sa stiu daca intru in menopauza

 • Scripcariu Marcela spune:

  Acum doua luni a antarziat 10 zile si dupaia am avut hemoragie 14 zile si acum iara a antirziat 15 zile sex nu am facut de 4 luni

Lasă un comentariu


Adresa de email este confidentială și nu va apărea pe site