ITS/BTS in sarcina

Bolile cu transmitere sexuala (BTS) sunt infectii virale sau bacteriene cu un impact major asupra sanatatii, iar preventia acestora ar trebui sa preocupe fiecare persoana activa sexual. Cea mai sigura cale de a preveni BTS-urile este practicarea exclusiva a contactelor sexuale protejate (indiferent de natura lor: normal, oral, anal).

Bolile cu transmitere sexuala si sarcina

Daca iti doresti sa ramai insarcinata, testarea pentru bolile cu transmitere sexuala este o etapa esentiala a pregatirii prenatale!

O mare parte dintre aceste afectiuni se transmite de la mama la fat, fie din timpul sarcinii (prin intermediul placentei), fie atunci cand se declanseaza travaliul, fie in timpul nasterii.

Netratate, bolile cu transmitere sexuala cauzeaza complicatii severe ale sarcinii si au efecte ireversibile asupra dezvoltarii bebelusului.
Travaliul prematur, avortul spontan, greutatea mica la nastere, afectiunile organelor interne, deficientele sistemului nervos sunt doar cateva din efectele nedorite cauzate de aceste afectiuni, in timpul sarcinii.

Principalele infecții

Principalele infectii cu transmitere sexuala pentru care ar trebui sa te testezi, pentru a avea o sarcina sanatoasa:
– Chlamidioza;
– Candidoza;
– Vaginita bacteriana;
– Trichomonoza;
– HIV
– Sifilis
– Hepatita B și C

Depistand la timp bolile cu transmitere sexuala, ai sansa la un tratament adecvat si la o sarcina lipsita de probleme, cu un start sanatos pentru bebelus!

Testează-te acasă! Simplu. Rapid. Confidențial.

Nu merita sa risti! Unele infectii cu transmitere sexuala sunt asimptomatice, asa ca ai putea sa fii expusa fara sa stii. De asemenea, ai in vedere ca si partenerul tau trebuie sa efectueze aceleasi teste ca si tine, pentru a sti cu certitudine ca totul este in regula.

Te poți testa rapid, aflând rezultatul în doar câteva minute cu Testele Veneris

Daca ai ramas insarcinata fara sa iti planifici, nu amana testarea pentru bolile cu transmitere sexuala – majoritatea infectiilor pot fi tratate sau tinute sub control chiar in timpul sarcinii, dupa indicatiile medicului specialist.

Lasă un comentariu


Adresa de email este confidentială și nu va apărea pe site