Întrebări frecvente: Testele de fertilitate Barza

test-fertilitate

Testul de fertilitate feminina Barza

1. Cum funcţionează testul?
Testul măsoară nivelul de FSH, care poate fi de 10 ori peste nivelul normal (ajungând la aproximativ 110mIU/ml, până la 500 mIU/ml), în cazul în care funcţia ovariană este în declin sau vă apropiaţi de menopauză.

2. Ce pot face ca să fiu sigură de rezultatul testului?
Repetaţi testarea la 5-7 zile după prima testare.

3. Ce reprezintă un rezultat pozitiv?
Un rezultat pozitiv indică faptul ca FSH este la un nivel egal sau mai mare de 25mIU/ml. Astfel nivelurile hormonilor sexuali precum estradiol, progesteron, testosteron ş.a., sunt în scădere, ceea ce indică declinul rezervei ovariene, care poate fi unul dintre motivele infertilităţii sau un semn al instalării perimenopauzei. Discutaţi rezultatul testului cu medicul dumneavoastră.

4. Ce reprezintă rezultatul negativ al testului?
Rezultatul negativ indică faptul că nivelul de FSH este în limite normale, însă dacă aveţi dificultăţi de a concepe sau vă confruntaţi cu simptome asociate perimenopauzei, consultaţi medicul.

5. Pot utiliza acest test ca o metodă contraceptivă?
Testul nu este o metodă contraceptivă şi nu trebuie să întrerupeţi utilizarea acestora pe baza rezultatelor acestui test.

Testul de fertilitate masculina Barza

1. Ce semnifică un rezultat pozitiv?
Un rezultat pozitiv indică faptul că numărul spermatozoizilor este egal sau mai mare faţă de valorile de referinţă. Concentraţia de spermatozoizi se încadrează în valorile de referinţă >15 milioane de spermatozoizi/ml de spermă.

2. Ce semnifică un rezultat negativ?
Poate indica oligo-zoospermia, posibilă cauză a infertilităţii masculine. Pentru mai multe detalii ar trebui să consultaţi medicul specialist. Un rezultat negativ nu semnifică faptul că o posibilă sarcină a partenerei nu poate avea loc şi nu trebuie folosit ca motiv pentru a nu utiliza o metodă contraceptivă.

3. Pot citi rezultatul testului mai devreme de 5 minute sau mai târziu de 10 minute?
Nu, rezultatul testului trebuie citit între 5 şi 10 minute. Deşi un rezultat pozitiv nu ar trebui să se modifice câteva zile, un rezultat negativ se poate schimba în rezultat fals pozitiv în câteva minute după sfârşitul perioadei de testare.

4. Când să mă testez?
Aşteptaţi cel puţin 48 de ore, dar nu mai mult de 7 zile de la ultima ejaculare.

3 Comentarii pentru “Întrebări frecvente: Testele de fertilitate Barza”

Lasă un comentariu


Adresa de email este confidentială și nu va apărea pe site