Întrebări frecvente: Testul de sarcină Barza Clasic

test-sarcina

1. Ce este hCG?
Gonadotropina corionică umană este un hormon produs de placentă, la scurt timp după concepție.

2. Cum funcționează Testul de sarcină Barza?
Testul Barza conține reactivi specifici care detectează chiar și un nivel scăzut de hCG (20 MIU/ml) în urină. Atunci când urina intră în contact cu reactivul benzii de testare, apare o linie în zona de control (C) dacă nu sunteți însărcinată și două linii, dacă sunteți însărcinată. Cu ajutorul Testului de sarcină Barza poate fi depistată și sarcina extrauterină.

3. Când pot face testul?
Testul de sarcină Barza poate fi utilizat chiar din prima zi de întârziere a ciclului menstrual. Dacă utilizați testul înainte de ziua în care așteptați menstruația și obțineți un rezultat negativ, este posibil ca nivelul de hormon să nu fie suficient de ridicat pentru a fi detectat. În acest caz, repetați testarea după câteva zile.

4. Mă pot testa în orice moment al zilei?
Testul poate fi efectuat în orice moment al zilei, însă țineți cont că prima urină de dimineață conține cel mai ridicat nivel de hCG.

5. Ce factori pot influența rezultatul?
Medicamentele care conțin hCG pot determina un rezultat fals-pozitiv. Contraceptivele, antibioticele și consumul de alcool nu influențează precizia testului. Un rezultat fals-negativ poate să apară în cazul în care se testează o urină prea diluată sau dacă testarea se face prea devreme. În acest caz, vă recomandăm să faceți un nou Test Barza după câteva zile, utilizând prima urină de dimineață.

7. Ce trebuie să fac dacă rezultatul este pozitiv?
Dacă testul indică un rezultat pozitiv, înseamnă că a fost detectat un nivel ridicat de hCG în urină, care indică faptul că sunteți însărcinată. În acest caz, trebuie să consultați medicul pentru confirmarea rezultatului și stabilirea următorilor pași.

8. Ce trebuie să fac dacă rezultatul este negativ?
În această situație, fie este posibil să nu fiți însărcinată, fie testul a fost făcut prea devreme. Este posibil să fi calculat greșit durata ciclului dumneavoastră sau nivelul de hormon să fi fost prea scăzut pentru a vă oferi un rezultat pozitiv. Dacă următorul test va indica tot un rezultat negativ și menstruația nu a început, trebuie să consultați medicul.

9. Ce trebuie să fac dacă nu apare linia de control (C)?
În cazul în care nu apare linia de control (C) în max. 5 minute de la efectuarea testului, rezultatul este invalid. Trebuie să repetați testarea!

10. Am un ciclu menstrual neregulat. Cum știu când e momentul potrivit să-mi fac testul?
Trebuie să vă testaţi luând în calcul cel mai lung ciclu din ultimele luni. Dacă rezultatul este negativ, testarea trebuie repetată după 48 de ore.

11. Cum interpretez rezultatul dacă apar două linii cu intensitate diferită?
Prezența a două linii indică un rezultat pozitiv, indiferent de intensitatea culorii lor.

7 Comentarii pentru “Întrebări frecvente: Testul de sarcină Barza Clasic”

 • Irina spune:

  Bună ziua. Am avut ultima menstruație pe 22 decembrie, contacte sexuale multe și neprotejate (ne dorim un bebe). Pe 18 ianuarie seara am avut două pete maronii. Am făcut pe 19 testul Beța Hcg (sânge) și a iesit valoare 0,2. În aceeași zi trebuia să-mi vină menstruația, dar din nou a fost doar 1 pată maro. Astăzi pe 20 nici un semn de menstruație. Este posibil să fiu însărcinată, chiar dacă testul beta Hcg a ieșit "negativ"? L am făcut prea devreme? Mulțumesc!

 • Corina spune:

  Buna…Mi-a venit menstruatia pe 4/11/20 am avut contact sexual pe 11/11/20,cu ejaculare afara,Pe data de 28/11/20 mi-a venit menstruatia.Am dureri de sani groaznice ,diarie, dureri deasupra buricului… am facut 3 teste de sarcina toate negative pot sa fiu insarcinata?

 • Elisabeta spune:

  buna seara.. am o nelamurire.. pe 14 septembrie am avut menstruati si sa incheiat pe data de 18 luna asta octombrie trebuia sa imi vina pe data de 12 si nu mi-a venit si suntem in data de 19 si sunt 7 zile intarziere am facut 2 teste de sarcina in zile diferite si a iesit negativ

 • 19042020ai spune:

  Buna ziua! Pe data de 25 pana la data de 30 august am avut menstruatia. Pe data de 22 sept. ar fi trebuit sa imi vina, si nu mi-a venit, la data de 30 sept am avut contact sexual neprotejat, iar noi am sperat si am crezut ca in aceste 2 zile 3 am ramas insarcinata. Spre surprinderea noastra astazi mi-a venit ciclul, iar eu nu stiu ce sa cred. Oare fac parte din acea sutime de femeie ce le vine menstruatia si pe timpul sarcini? Sa fac un test sa fiu sigura?

 • Maria spune:

  Buna ziua!Am introdus testul banda in urina peste linia max si a iesit negativ.Este posibil sa fie gresit?Multumesc!

 • Alina Bimbașa spune:

  Am efectuat un test de sarcină BARZA CLASIC (BANDĂ) , au apărut două linii însă de intensitate diferită . Nu sunt sigură pentru rezultat . Un sfat vă rog.

  • admin spune:

   Prezenta a doua linii indica un rezultat pozitiv, indiferent de intensitatea culorii lor. Daca doriti sa aveti o confirmare a acestui rezultat, va recomandam Test Barza cu determinarea saptamanii care va precizeaza cate saptamani are o sarcina.

Lasă un comentariu


80 − 79 =