Întrebări frecvente: Testul de ovulație Barza

test-ovulatie

1. Dacă testul este pozitiv, care este cea mai bună perioadă pentru a rămâne însărcinată?
În următoarele 48 de ore, șansele să rămâneți însărcinată sunt maxime.

2. Pot folosi testul de ovulație Barza ca o metodă contraceptivă?
Nu, testele de ovulație nu reprezintă o metodă contraceptivă. Sperma rămâne viabilă până la 72 de ore, în vreme ce testul de ovulație poate detecta nivelul ridicat de LH doar cu 24-48 de ore înainte de ovulație. Din acest motiv, dacă aveți relații sexuale când veți obține un rezultat pozitiv, șansele să rămâneți însărcinată sunt mari.

3. Cum procedez dacă am făcut deja 5 teste de ovulație fără a obține un rezultat pozitiv?
În cele mai multe cazuri, 5 teste sunt suficiente pentru a determina perioada corectă a ovulației. Totuși, nu toate femeile au ovulație exact la jumătatea ciclului menstrual. De aceea, se recomandă continuarea testării până la obținerea unui rezultat pozitiv.

4. Cum procedez dacă am făcut 8 teste de ovulație fără a obține un rezultat pozitiv?
Peste 90% dintre femeile cu ciclu menstrual regulat vor obține un rezultat pozitiv după 8 zile de testare. Dacă ciclul menstrual din această lună este mai scurt, este posibil ca ovulația să se fi produs înainte să începeți testarea. Dacă ciclul menstrual din această lună este mai lung, este posibil să nu fi avut ovulație încă. Vă recomandăm să vă testați din nou luna următoare. Dacă nu obțineți un rezultat pozitiv timp de câteva luni la rând, vă recomandăm să consultați un doctor.

5. Ce factori pot influența rezultatul?
Medicamentele care conțin hCG sau LH pot determina un rezultat fals-pozitiv. De asemenea, testul nu este relevant dacă sunteți însărcinată, la menopauză sau urmați un tratament de fertilitate. În acest ultim caz, consultați-vă cu medicul dvs. cu privire la efectul medicamentelor asupra testului de ovulație. Contraceptivele care nu conțin hCG sau LH, antibioticele, precum și consumul de alcool nu influențează precizia testului.

6. Cantitatea de lichide consumată poate afecta rezultatul?
Pentru o mai bună precizie a testului, vă recomandăm să reduceți cantitatea de lichide consumate cu două ore înaintea testării.

5 Comentarii pentru “Întrebări frecvente: Testul de ovulație Barza”

 • Andreea spune:

  Buna! Ultima menstuatie s-a incheiat pe data 30 septembrie,in aceeasi zi am avut contact sexual,pe data de 14 octombrie am facut un test de sarcina tip banda si am avut o line rosie estompata, am repetat testul dupa 1 ora si a fost negativ, ultimul l-am facut dupa 4 ore si au iesit doua linii rosii pozitive,intrebarea mea este: e posibil sa fiu insarcinata asa devreme, sau este un rezultatu fals pozitiv? Menstuatia ar trebuie sa vina pe data de 28. Va rog daca ma puteti ajuta in aceasta situatie, cu un raspuns.Va multumesc!

 • Veronica spune:

  De o luna de zile am început sa mi gestionez ovulația,având ciclu menstrual neregulat,in speranța că voi rămâne însărcinată.
  Pe data de 15.01.2021 testul a iesit pozitiv….problema e ca și în data de 29.01.21…a iesit tot pozitiv sau cel puțin asa cred.
  Am repetat testul si tot asa a iesit…
  Singura diferența este ca le am facut cam târziu,pe la ora 21….
  Este normal asa ceva?
  Menționez ca ciclul menstrual ar trebui sa vina pe 01.02…

 • Sabina spune:

  Mi-a intarziat menstruatia 2 zile , am facut un test de ovulatie la auzitele prietenelor care au mai patit , si a iesit pozitiv , 2 lunii rosii. E adevarat ca poate detecta o sarcina testul de ovulatie?

  • Testul Barza spune:

   Dupa cum este mentionat si in instructiuni, intradevar, in cazul unei sarcini sau a unui tratament ce contine hCG, testele de ovulatie nu sunt relevante. Pentru a avea o confirmare in acest sens, va recomandam sa efectuati si un test de sarcina. 🙂

  • Luana spune:

   De unde putem cumpara testul

Lasă un comentariu


+ 36 = 40