Întrebări frecvente: Testul de ovulație Barza

test-ovulatie

1. Dacă testul este pozitiv, care este cea mai bună perioadă pentru a rămâne însărcinată?
În următoarele 48 de ore, șansele să rămâneți însărcinată sunt maxime.

2. Pot folosi testul de ovulație Barza ca o metodă contraceptivă?
Nu, testele de ovulație nu reprezintă o metodă contraceptivă. Sperma rămâne viabilă până la 72 de ore, în vreme ce testul de ovulație poate detecta nivelul ridicat de LH doar cu 24-48 de ore înainte de ovulație. Din acest motiv, dacă aveți relații sexuale când veți obține un rezultat pozitiv, șansele să rămâneți însărcinată sunt mari.

3. Cum procedez dacă am făcut deja 5 teste de ovulație fără a obține un rezultat pozitiv?
În cele mai multe cazuri, 5 teste sunt suficiente pentru a determina perioada corectă a ovulației. Totuși, nu toate femeile au ovulație exact la jumătatea ciclului menstrual. De aceea, se recomandă continuarea testării până la obținerea unui rezultat pozitiv.

4. Cum procedez dacă am făcut 8 teste de ovulație fără a obține un rezultat pozitiv?
Peste 90% dintre femeile cu ciclu menstrual regulat vor obține un rezultat pozitiv după 8 zile de testare. Dacă ciclul menstrual din această lună este mai scurt, este posibil ca ovulația să se fi produs înainte să începeți testarea. Dacă ciclul menstrual din această lună este mai lung, este posibil să nu fi avut ovulație încă. Vă recomandăm să vă testați din nou luna următoare. Dacă nu obțineți un rezultat pozitiv timp de câteva luni la rând, vă recomandăm să consultați un doctor.

5. Ce factori pot influența rezultatul?
Medicamentele care conțin hCG sau LH pot determina un rezultat fals-pozitiv. De asemenea, testul nu este relevant dacă sunteți însărcinată, la menopauză sau urmați un tratament de fertilitate. În acest ultim caz, consultați-vă cu medicul dvs. cu privire la efectul medicamentelor asupra testului de ovulație. Contraceptivele care nu conțin hCG sau LH, antibioticele, precum și consumul de alcool nu influențează precizia testului.

6. Cantitatea de lichide consumată poate afecta rezultatul?
Pentru o mai bună precizie a testului, vă recomandăm să reduceți cantitatea de lichide consumate cu două ore înaintea testării.

Lasă un comentariu


Adresa de email este confidentială și nu va apărea pe site