Intrebari frecvente: Testul de menopauza Barza

test-menopauza

1. Ce este FSH?
FSH (hormonul foliculo-stimulant) este un hormon produs de glanda pituitară. El controlează ciclurile menstruale şi producerea foliculilor ovarieni la femei.

2. Care este rolul testului de menopauză BARZA?
Testul de menopauză BARZA determină nivelul FSH-ului (hormon de stimulare foliculară) din urină la un nivel de peste 25 mlU/ml şi cu o precizie mai mare de 99%. Dacă nivelul din urină este egal cu sau de peste 25 mIU/ml peste valorile normale, atunci testul indică instalarea perimenopauzei sau a menopauzei.

3. Am unele simptome specifice menopauzei, dar am încă ciclu menstrual. Sunt la menopauză?
Nu sunteţi la menopauză dar este foarte probabil să vă aflaţi în perioada de perimenopauză. Multe femei pot prezenta simptome specifice menopauzei, având în continuare ciclu menstrual. Acest lucru înseamnă că ovulaţia se produce şi, prin urmare, o sarcină încă este posibilă.

4. În cazul în care testul este pozitiv, mai pot rămâne însărcinată?
Chiar dacă testul de menopauză este pozitiv, sarcina este încă posibilă. Testul de menopauză BARZA este doar un instrument care vă ajută să vă pregătiţi pentru instalarea menopauzei. Putem afirma cu certitudine că menopauza s-a instalat abia după 12 luni consecutive fără menstruaţie.

5. Ce ar trebui sa fac în cazul în care testul este pozitiv?
În cazul în care testul este pozitiv, înseamnă că organismul dvs. produce un nivel ridicat de FSH (peste 25 mlU/mL) şi sunteţi în perimenopauză. Totodată, nivelul hormonilor sexuali, precum estradiol, progesteron, testosteron etc., a scăzut.
Consultaţi medicul şi stabiliţi căile de ameliorare a simptomelor şi, mai ales, modul prin care le puteţi trata: regim alimentar, tratament medicamentos, consiliere psihologică.

6. Sunt la vârsta menopauzei. Rezultatul testului este pozitiv, dar am în continuare cicluri regulate. De ce?
Un rezultat pozitiv indică doar că nivelul de FSH din urină este egal cu  25 mUI/ml sau mai mare decât această valoare şi sunteţi în perimenopauză. Menopauza, prin definiţie, înseamnă absenţa menstruaţiei timp de 12 luni consecutive. Un rezultat pozitiv nu vă spune exact când intraţi la menopauză. Menopauza apare de obicei la femei între 45 şi 55 de ani.
La majoritatea femeilor, perioada de perimenopauză durează aproximativ patru ani, timp în care nivelul de FSH rămâne ridicat în mod constant. De aceea puteţi obţine un rezultat pozitiv chiar dacă aveţi cicluri menstruale regulate.

7. Ce ar trebui să fac în cazul în care testul este negativ?
În cazul în care testul este negativ, nivelul de FSH nu este ridicat, iar dvs. nu sunteţi, cel mai probabil, la menopauză. Luaţi în considerare repetarea testului, 5 – 7 zile mai târziu.

8. Ce factori pot influenţa rezultatul acestui test?
Contraceptivele orale, plasturii contraceptivi, terapia de substituţie hormonală (HRT), suplimentele cu estrogen sau alte forme de hormoni pot afecta rezultatul acestui test şi pot da un rezultat fals negativ. Tumorile ovariene şi hipofizare pot determina rezultate false.
După folosirea mijloacelor contraceptive, ciclul menstrual poate fi neregulat şi poate dura ceva timp până devine regulat din nou.
Vă recomandăm să aşteptaţi până aveţi două cicluri menstruale regulate, înainte de a utiliza Testul de menopauză Barza.

9. Pot utiliza acest test ca o metoda contraceptivă?
Testul de menopauză Barza nu este o metodă contraceptivă şi nu trebuie să întrerupeţi contraceptivele folosite pe baza rezultatelor acestui test.

Lasă un comentariu


− 9 = 1