Viitoarele mămici au, încă, numeroase întrebări despre infectarea cu coronavirus și despre cum poate impacta acesta sarcina și dezvoltarea bebelușului. Toate studiile de până acum demonstrează faptul că inclusiv persoanele însărcinate prezintă un risc crescut de infectare. Iată câteva informații despre covid 19 în sarcină și după naștere care te pot ajuta să protejezi atât sănătatea ta, cât și sănătatea copilului.
Coronavirusurile fac parte dintr-o familie de virusuri care determină infecţii atât la om, cât şi la animale. În cazul infectării, aceste virusuri îi pot provoca omului răceli simple sau severe, dar și afecțiuni respiratorii fatale. Odată cu răspândirea la nivel mondial, virusul a suferit mutații. Acestea sunt cunoscute sub denumirile de tulpina Alpha, Delta sau Omicron. Cu cât mai multe persoane sunt infectate, cu atât crește riscul ca virusul să sufere și alte mutații.
Cele mai frecvente simptome ale Covid-19 sunt febra, tusea seacă, pierderea gustului și a mirosului, oboseala. Îți recomandăm să afli mai multe despre simptomele infectării cu Covid 19 și cum poți diferenția gripa de covid în acest articol.
Transmiterea are loc pe cale respiratorie, prin picături de secreţie, produse când o persoană infectată tuşeşte sau strănută și este posibilă când are loc contactul direct cu fluidele provenite de la o persoană infectată. Persoanele bolnave pot contamina indivizi aflați la o distanță de 1-2 metri de ele.
Apariția unei sarcini provoacă modificări în corp, ceea ce face ca îmbolnăvirea să genereze o mai mare predispoziție pentru o formă severă decât în cazul persoanelor care nu sunt însărcinate. Cazurile înregistrate până acum în rândul mămicilor arată faptul că cele mai predispuse pentru o formă severă sunt femeile însărcinate care:
Femeile însărcinate infectate cu COVID-19 sunt mai predispuse să aibă nevoie de terapie intensivă comparativ cu cele care nu sunt însărcinate. Pot apărea diverse complicații severe ale sarcinii, cum ar fi:
Femeile însărcinate care sunt asimptomatice prezintă riscuri mai scăzute în ceea ce privește viitoarele forme severe ale bolii, mai puțin în cazul riscului de preeclampsie, care rămâne destul de ridicat.
În timpul sarcinii pot apărea următoarele provocări:
Este important să ne protejăm și să respectăm toate măsurile pe care ni le recomandă specialiștii, iar printre acestea se numără:
Organizația Mondială a Sănătății, dar și specialiștii Societății de Obstetrică și Ginecologie din România recomandă vaccinarea în rândul femeilor care sunt însărcinate, care încearcă să rămână însărcinate sau care ar putea rămâne însărcinate în viitor. Studiile confirmă faptul că sunt sigure vaccinurile împotriva Covid 19 în sarcină și după naștere și nu provoacă infertilitate.
Vaccinarea este eficientă în prevenirea infecției, a dezvoltării bolilor severe și a decesului. După ce te vaccinezi, anticorpii produși de corpul tău pot trece prin laptele matern și, astfel, îți poți proteja și bebelușul.
Dacă dorești să îți testezi fertilitatea după infecția cu Covid 19 sau după vaccin, o poți face rapid și sigur, în confortul casei tale, folosind un produs de autotestare a fertilității de cuplu, cu acuratețe similară testelor de laborator (peste 99%).
1 Comment
Nu am putut rămâne însărcinată timp de 9 ani după căsătorie,
Eu și soțul meu am devenit atât de îngrijorați, încât am căutat diferite remedii pentru a rămâne însărcinată un an, până când m-am întâlnit cu doctorul DAWN, care o ajută pe cea mai bună prietenă a mea să rămână însărcinată atunci când nu a putut concepe,
I-am explicat totul acestui medic și el a promis că mă va ajuta, i-am oferit tot ce mi-a cerut,
Spre surprinderea mea am ramas insarcinata in 1 luna si 2 saptamani, acum am 2 copii frumosi, totul datorita doctorului DAWN,
Contactați-l pentru,
* iubesc magia
* dacă îți dorești fostul înapoi
* Opriți divorțul
* Rupe obsesiile
* vindecă accidente vasculare cerebrale și orice boli
* vraja de protectie
* probleme de infertilitate si sarcina
WhatsApp: +2349046229159
E-mail: dawnacuna314@gmail.com