Incontinența urinară – o problemă reală și de actualitate, despre care este bine să vorbim

BARZA este de peste 25 de ani alături de tine, inclusiv atunci când subiectul despre care se discută este unul delicat și de cele mai multe ori tabu. De aceea, marcăm Săptămâna Mondială a incontinenței urinare vorbind astăzi despre aceasta problema delicată și despre ce putem face pentru a o preveni.

Din cauza informatiilor si comunicării deficitare, a stigmatelor sau a rușinii, unele femei nu știu că multe dintre problemele cu care se confruntă pot fi tratate cu instrumentele potrivite. Un exemplu din categoria subiectelor tabu este sănătatea zonei pelviene – sănătatea perineului.

Perineul este un set puternic de mușchi care joacă un rol important în susținerea greutății organelor abdominale, controlul vezicii urinare și bunăstarea intimă. Problemele legate de zona pelviană, inclusiv incontinența, sunt surprinzător de frecvente, afectând una din trei femei și până la 80% dintre femeile însărcinate sau proaspetele mămici.

Incontinența urinară este una din problemele care ne poate afecta atât fizic, cât și emoțional. Dacă te întrebi ce este, iată răspunsul: din cauza slăbirii mușchilor pelvieni – perineul, femeile se pot confrunta cu scurgeri de urină în timpul tusei, strănutului sau exercițiilor fizice. Cauzele cele mai frecvente sunt stresul (efortul), nașterea și îmbătrânirea, obezitatea fiind și ea un factor care agravează problema. Se întâmplă; nu trebuie să fie un motiv de jenă.

Cum poți avea grijă de perineu la orice vârstă și cum se poate trata incontinența urinară?

Simplu: întărind mușchii pelvieni. Exercițiile Kegel executate cu dispozitive special destinate sunt recunoscute la nivel internațional și gândite pentru tonifierea mușchilor care susțin vezica urinară.

Care sunt beneficiile exerciţiilor Kegel?

 • Tratează incontinența urinară.
 • Pot crește flexibilitatea și elasticitatea perineului.
 • Pot ajuta la o naștere cu perineul intact.
 • Pot ajuta la recuperarea gravidei după ce a născut.
 • Îmbunătățesc viața sexuală.
 • Cresc fluxul sanguin în zona pelviană, fapt care îmbunătățește sănătatea zonei genitale la orice vârstă.
 • Protejează sănătatatea întregului sistem pelvian în timpul menopauzei.

Este dificil să exersaţi muşchii pe care nu îi puteţi vedea, de aceea Elvie Trainer este antrenorul Kegel Nr.1 în lume cu ajutorul căruia toate aceste probleme dispar.

Recomandarea celor care au utilizat Elvie Trainer:
 • 8 din 10 prezintă ameliorări.
 • 98% îl găsesc confortabil.
 • 9 din 10 ar recomanda dispozitivul Elvie Trainer.

Ce este şi cum funcţionează Elvie Trainer?

Elvie Trainer de la BARZA este Antrenorul Kegel Nr. 1, de dimensiuni reduse, în formă simpatică și anatomică, ce se introduce în vagin pentru a eficientiza exercițiile fizice care vor îmbunătăți sănătatea și tonifierea perineului.

Tehnologia avansată biofeedback și senzorii detectează mișcarea, măsoară forța, tehnica corectă și păstrează scorul. Elvie Trainer vine cu un capac opțional pentru dimensionarea personalizată și o carcasă de transport discretă care are și rol de încărcător, făcându-l ușor de folosit oricând.

Cum se foloseşte?

 1. Poziţionează Elvie Trainer în interiorul vaginului, cu codiţa afară.
 2. Conectează-te la aplicaţia telefonului mobil
 3. Urmăreşte tonifierea perineului în timp real.

Comod, sigur și ușor de folosit, Elvie Trainer a fost conceput pentru a te ajuta să profiți la maximum de exercițiile Kegel. Rămâi motivată de vizualizarea antrenamentului tău în timp real, ai la dispoziție setarea de obiective personalizate și primești în timp real feedback despre rezultatele obținute.

Aplicația – care se poate descărca în mod gratuit de pe AppStore și Google Play – urmărește progresul, corectează modul de lucru, te instruiește pe parcursul diferitelor nivele de dificultate (antrenament, începător, intermediar, avansat) și îți permite să-ți setezi niște obiective la care să ajungi în urma exercițiilor. Efectul? Mușchi tonifiati în mai puțin de 4 săptămâni prin antrenament plăcut și distractiv în doar 5 minute. Nici nu o să îți dai seama când a trecut timpul!

Rezultatele eficiente și ușor de urmărit au fost concepute de experții de la Colegiul Imperial din Londra și de la Universitatea din Oxford. Elvie Trainer este recomandat de mai mult de 800 profesioniști în domeniul sănătății și wellness din întreaga lume, fiind câștigător a mai mult de 15 premii pentru design și inovare.

Ai grijă de tine cu Elvie Trainer. Îl găsești online, pe kegeltrainer.ro.

 

Lasă un comentariu


− 3 = 2