Importanta testului de ovulatie

Daca v-ati hotarat sa aveti un copil, cateva dintre secretele planuirii unei sarcini sunt intelegerea procesului de ovulatie; si determinarea perioadei fertile. Pentru stabilirea perioadei fertile pot fi utilizate mai multe metode combinate: metoda calendarului, masurarea temperaturii bazale, monitorizarea mucusului cervical; si monitorizarea hormonala prin efectuarea testelor de ovulatie.

Cea mai eficienta metoda este utilizarea testului de ovulatie BARZA, care te ajuta sa afli cu usurinta care sunt cele mai fertile zile pentru conceptie.

Ce este Ovulatia?

Ovulatia apare pentru prima data la pubertate si aduce cu ea o serie de schimbari in organism, cea mai importanta fiind ca, de acum inainte, poti ramane insarcinata.

Ovulatia are loc, in mod normal, o data pe luna si este procesul prin care se elibereaza un ovul matur care se deplaseaza din ovar, prin trompa uterina, spre uter. Pe acest parcurs, ovulul poate fi fecundat de spermatozoizi si fatul se va dezvolta in uter. Fecundarea se poate realiza atat pe cale naturala, cat si prin inseminare artificiala.

Daca aceasta fecundare nu are loc, atunci organismul elimina prin vagin ovulul si membrana care il inconjoara, sub forma unei sangerari. Aceasta este menstruatia.

De aici, corpul femeii se pregateste pentru un nou ciclu lunar, care se va desfasura aproximativ identic. Ovulatia se opreste pe durata sarcinii si se reia in acelasi ciclu lunar, dupa nastere. Exista o serie de factori care pot opri sau amana ovulatia, cum ar fi anumite boli sau, mai ales pentru femeia moderna, stresul. Ovulatia inceteaza definitiv, pe cale naturala, atunci cand apare menopauza.

Ce este testul de ovulatie?

Testul de ovulatie este un test rapid, care depisteaza prezenta hormonului luteinizat (LH) in urina, pentru a afla care este cea mai buna perioada in care puteti ramane insarcinata. Hormonul luteinizat este eliberat in cantitate foarte mare, imediat inaintea ovulatiei.

Deci un test pozitiv arata ca in urmatoarele 48 de ore, sansele sa ramai insarcinata sunt maxime.

Totusi, datorita faptului ca sperma poate ramane viabila pentru 3-5 zile in tractul reproductiv feminin, este posibila aparitia unei sarcini si dupa un contact sexual consumat cu cateva zile inainte de ovulatie.

Cand trebuie facut testul de ovulatie?

Pentru a stabili data inceperii testarii, trebuie sa stiti care este durata normala a ciclului dvs. menstrual. Aceasta se calculeaza din prima zi de menstruatie pana in ultima zi dinaintea urmatoarei menstruatii. Daca ciclul dvs. menstrual nu este regulat, luati in calcul cel mai scurt ciclu din ultimele 3 luni.

Metoda de stabilire a perioadei de testare – METODA 1

Alegeti durata ciclului dvs. menstrual din prima coloana a tabelului alaturat. Pe aceeasi linie, in coloana a doua este trecuta ziua in care veti incepe testarea, luand in calcul prima zi de menstruatie.

Metoda de stabilire a perioadei de testare – METODA 2

Pentru a afla ziua in care trebuie sa incepeti testarea, scadeti 17 zile din data probabila a urmatoarei menstruatii.

Durata ciclului dvs. menstrual este de 28 zile. Prima zi a ciclului menstrual este 2 octombrie. Data probabila urmatoarei menstruatii este 30 octombrie.

Conform tabelului de la metoda 1, trebuie sa incepeti testarea pe 12 octombrie. Folosind metoda 2, din 30 (data urmatoarei menstruatii), scadeti 17 zile si veti obtine ca prima zi de testare data de 13 octombrie.

Metoda de stabilire a perioadei de testare – METODA 3

Cea mai simpla metoda de stabilire a ovulatiei, este calculatorul de ovulatie de pe site-ul nostru www.testulbarza.ro.

6 simptome ale ovulatiei

Chiar daca pentru stabilirea perioadei de ovulatie se recomanda folosirea unui test, facut in perioada specifica, sunt cateva simptome pe care le poti avea:

 • Crampe si dureri in partea laterala a abdomenului;
 • Discomfort, balonare;
 • Greata;
 • Urinari dese;
 • Secretii vaginale;
 • Sensibilitate crescuta a sanilor;

Testul de ovulatie este un instrument foarte important pentru femeile care-si doresc un copil, stabilind cu exactitate perioada fertila.

8 Comentarii pentru “Importanta testului de ovulatie”

 • simona spune:

  Buna ziua.As avea și eu o intrebare.eu am ciclu neregulat.imi vine la 35,39 45 de zile.acum o săptămână mi sa terminat.am început sa fac teste de ovulatue și azi mi-au ieșit 2 linii roșii sambata am avut contact neprotejat cu soțul cu ejaculare.pot ramane insarcinata

 • Daniela spune:

  Pițigoi….deci nu mai poot, am leșinat 🤣🤣🤣

 • Lumy spune:

  Buna mi-a întârziat 5 zile menstruația și am făcut 3 teste 2 d ovulație și 1 de sarcina dar a doua liniuță nu este destul de accentuata. As putea fi însărcinată?

 • Sabina spune:

  As vrea sa stiu daca sunt însărcinata sau nu

 • Simona , spune:

  Am făcut testul azi la ora 22:28 si este pozitiv

  • Andre spune:

   De 3 zile iese culoarea roșie normala la C iar la T se vede dar nu pronunțat..cum imi pot da seama de ovulație, din pct meu de vedere ar trebui sa fiu la ovulației dar dc iese testul asa?

 • Anca spune:

  Hei!as dori sa fac un test

  • Pitigoi spune:

   Asa, si cine te impiedica? Sau vrei sa vina producatorul personal sa te tina de jet? Cand iti vine sa mai comentezi, asa, de-a-n boulea, incearca sa iti folosesti neuronul, nu ovulul.

Lasă un comentariu


84 − = 79