Dramă de mamă

Simți umezeală și, deja, te-a luat toată panica din lume. Mergi la baie, verifici, oftezi, te iei cu mâinile de cap și îi scrii lui, repede, pe Whatsapp: Vezi că tre’ să plec urgent la spital, cred că nasc acum!!! Ajutor!!! …Ce fel de părinte ești, de nu răspunzi mamei copilului tău?! Te-am iubit, nu regret nimic, să nu mă uiți niciodată!”.

El e la muncă și, într-adevăr, nu răspunde.Între timp, îi mai dai niște mesaje (pe care nu le putem reproduce), în vreme ce te mângâi compulsiv și grijuliu pe burtă. După ce i-ai scris un text cam cât o nuvelă de pregătit pentru BAC și după ce ai avut o sesiune de înjurături printre dinți (ca să nu audă bebele din garsoniera lui, prin pereții de pielicică perfect întinsă), te speli și te îmbraci ca să pleci, să te vadă medicul.

Și, răscolind în căutarea unor haine lălâi, dai și de top-uri sexy, dresuri-plasă, dar și de toate celelalte povești de budoar închise în sertare, care amintesc de tot drumul de până la burtica ta.

Te-așezi pe pat cu mormanul de țoale în brațe și te gândești cât de sucită poate deveni viața. Și, nostalgică, îți vine să râzi gândindu-te cum, pe vremuri, atunci când te simțeai udă, niciodată nu era vorba să te îmbraci. Dimpotrivă, baby! Și ce urma nu e nici măcar de povestit nepoților, că ți-ar fi rușinică tare. De fapt, poate că rușinică pentru că… la cum evoluează lucrurile, ai toate șansele să te faci de râs cu mediocritatea vremurilor tale, dar asta e o altă poveste.

În fine, te îmbraci, ajungi la medic, iar acesta îți face testul, ca să vezi dacă pierzi sau nu lichid amniotic. Totul e ok, deci, te trimite la plimbare (discret, că mai sunt alte  100 de mame cu inima la gât, pe hol, și trebuie să ajungă și ele pe la casele lor.) Îți confirmă că a fost vorba de câteva picături de pipi, iar tu te liniștești.  Îți spui o rugăciune în gând și pupi iconița din portofel, aia pe care ți-a adus-o bunică-ta din pelerinaj.

Găsești, ulterior, 200 de apeluri de la el. Și îi scrii și tu înapoi, stăpână pe situație și cu un aer superior: Ce-ai, dragă, de m-ai sunat disperat? Eram la medic, nu puteam vorbi… sunem bine, nu-ți face griji. Vorbim când ajung acasă. ” .

Consumul emoțional descris mai sus e unul care îți răpește bucuria de a te minuna, pe deplin, de noua ta postură. E, totodată, vorba de povara unor trăiri care îți întunecă rațiunea, ori tu tre’ să rămâi soarele veșnic strălucitor pentru copilul tău.

Sarcina vine la pachet și cu foarte mult stres, pentru că știi că bebe depinde, în mare parte, de ceea ce faci sau nu faci tu. Pierdea lichidului amniotic poate duce, într-adevăr, la complicații de mare risc. Lichidul amniotic îl înconjoară pe făt și are un rol esențial în dezvoltarea lui. În plus, îl protejează de traume și este și o sursă de lichide nutritive pentru el.

Află singură care e picătura care umple… paharul cu frici!

Viitoare mămică, noi vrem să îți spunem că există pe piață amniotestul, care îți permite ca tu să îți monitorizezi secrețiile alarmante.

Practic, e un absorbant inovativ, pe care ți-l pui (îl poți purta până la 12 ore) și care îți indică, prin culoarea pe care o capătă, dacă săculețul în care stă bebe e în parametri optimi, fără fisuri sau rupturi.

Te lămurește în 15 minute, nu e invaziv și te scutește de drumuri, pentru că îl poți face acasă, tu cu mânuțele tale. E ca și cum ai avea un medic în poșetă, pe care-l poți chestiona, fără jenă, ori de câte ori simți că picături suspecte te pun pe jar.

Amniotestul te ajută să ai date relevante despre sarcină, fără să mai ceri sfaturi în stânga și-n dreapta, pentru că…nu? Fiecare corp are o istorie proprie și un mod unic de a-și trăi fiecare etapă.

Învățând să-ți controlezi fricile și căutând soluții de încredere și la îndemână, economisești și timp, și bani. Peste bebe coboară armonie și stare de bine, când tu ești zen. Iar zen nu poți fi, decât dacă te informezi și acționezi corect.

Însă, nu uita, relația cu medicul care îți urmărește sarcina este una extrem de importantă și îți recomndăm să respecți îndrumările acestuia. Testul pentru depistarea scurgerilor de lichid amniotic este extrem de util și vine, de fapt, în completarea monitorizărilor medicale esențiale, musai de bifat. Amniotestul doar mai ușurează urcușul greu al femeii însărcinate. Păstrează, așadar,urgențele pentru urgențe, iar amniotestul la îndemână, pentru liniștea ta din cap.

Lasă un comentariu


94 − 90 =