Detectarea scurgerilor de lichid amniotic – Informații Utile

În momentul în care un bebeluș se dezvoltă în burtica mamei, acesta are în jurul său un lichid, denumit lichid amniotic. Acesta are rolul de a asigura confortul necesar fătului și de a-i asigura o creștere normală, cu efect uriaș asupra plămânilor și a sistemului gastrointestinal.

Lichidul amniotic conține o mulțime de nutrienți, hormoni și anticorpi care protejează copilul împotriva diverselor boli.

Din păcate, nu în toate sarcinile acest lichid are cantitatea ideală, iar prea mult sau prea puțin lichid poate duce la diverse complicații. De asemenea, pot apărea și situații în care acest lichid se pierde, ceea ce duce, de asemenea, la complicații.

Care este cantitatea normală de lichid amniotic?

În mod normal, în săptămâna 36 de sarcină, cantitatea de lichid din sacul amniotic atinge între 800 și 1000 ml, urmând să scadă începând cu săptămâna 38. De cele mai multe ori, sarcinile decurg normal, însă mici fisuri ale membranelor pot duce la scăderea cantității, prin scurgerea lichidului și la riscuri privind dezvoltarea fătului, iar boli precum diabetul sau diverse blocaje intestinale pot duce la cantități mai mari de lichid și la complicații, precum intrarea în travaliu mult prea repede.

Cum se pot detecta scurgerile de lichid amniotic?

În perioada sarcinii, orice scurgere din cervix poate să îngrijoreze extrem de tare viitoarea mamă. De cele mai multe ori însă, scurgerile sunt normale, fiind reprezentate de pierderi de urină. În mod normal, lichidul este lipsit de culoare și de miros; iar apariția lui este asociată cu ultimele săptămâni de sarcină și cu ruperea apei.

Pentru a elimina îngrijorarea, din farmacii (sau online) pot fi cumparate și teste foarte exacte, precum Barza Amniotest. Un astfel de test se utilizează cu ușurință, chiar și la domiciliu și oferă informații extrem de utile legate de riscurile pe care le prezintă o scurgere.

Folosirea testului Barza Amniotest le ajută pe viitoarele mămici să își dea seama dacă există o scurgere anormală de lichid amniotic; sau de ruperea membranelor, imediat înainte de naștere, pentru a ajunge la spital în cel mai scurt timp.

Amniotest

Ce este un test Barza Amniotest?

Este un produs foarte simplu, sub formă de absorbant. Acesta se poartă pe slip până în momentul în care se simte umezeală; însă niciodată mai mult de 12 ore. În momentul în care se simte o scurgere de lichid, absorbantul se scoate; și se așteaptă o schimbare de culoare timp de 10 minute. În general, absorbantele nu își schimbă culoarea dacă scurgerile nu sunt cauzate de lichidul amniotic; însă și-o schimbă din galben în verde, gri sau albastru dacă scurgerile sunt reprezentate de un astfel de lichid.

Avantajele unui astfel de test sunt, fără doar și poate, cât se poate de mari; așadar, orice femeie însărcinată ar trebui să aibă la îndemână acest produs, cel puțin în ultimele săptămâni de sarcină.

Lasă un comentariu


+ 5 = 12