De ce nu vine bebe?

Sunt situații în care testul de sarcină se preschimbă într-o baghetă magică, pentru că numeroși bebeluși și-au anunțat prezența în chip minunat. Știm de la voi că sunt coplilași care s-au lăsat așteptați ani de-a rândul. Și au ales să vină pe lume atunci când mama și tata erau convinși că toate eforturile lor nu vor rodi. Burtica ta s-a umplut de viață…

…după lacrimi multe, după sute de teste negative, după rugăminți, după credite și tratamente costisitoare, după cei ai umblat prin mulți medici…

…după zeci de întrebări fără răspuns, după ce resemnarea amară s-a întins peste simțiri, în mod incontrolabil, ca o pată de cerneală pe caietul de școlărel plini de frici…

…după învinovățiri, amânări, lupte interioare, presiuni, tensiuni, blocaje…

…după ce te-ai temut, toată studenția, de o potențială sarcină pentru că nu erai destul de sus pe plan profesional, pentru că nu aveai casa ta, pentru că nu aveai mașină, pentru că nu aveai certitudinea că vei găsi înțelegere din partea angajatorului. Pentru că n-ai fi avut cui să ceri ajutor ca mamă singură, pentru că ți-ar fi fost rușine, dacă se întâmpla să te întorci la ai tăi cu burta la gură, pentru că nu aveai partenerul pe care să-l proiectezi în rolul de tată…

…după ce te-au speriat nopțile nedormite, grijile și problemele de care vedeai că se lovesc mulți părinți…

…după ce te-au îngrozit bolile, schimbarea climatică și toate nefericirile din lume…

…după ce te-ai temut că sarcina îți va schimba corpul, iar partenerul nu te va mai găsi atrăgătoare…

…după ce ai trecut prin pierderi, trădări, suferințe, după ce ți-ai rătăcit și restabilit locul de mai multe ori…

…după toată uzura asta emoțională pe care o numim viață, tu te-ai transformat într-un om bun, răbdător, curajos, tolerant, iertător, luptător, iar toate transformările vorbesc despre puterea pe care ai dobândit-o.

Bebe te-a ales să-i fii mămică, atunci când a simțit că ai înțeles toate etapele sau atunci când a simțit că ai căpătat într-atât de multă forță, încât nimic pe lume nu l-ar mai face să se teamă, câtă vreme tu ești pe urmele pașilor săi. Ori pentru a ajunge la o înțelegere profundă a situațiilor, trebuie să fi trecut personal prin ele, pe rând, cu minte și inimă de copil, de adolescent, de om matur…

Tot de la voi am aflat, pentru că ne scrieți și vă mulțumim pentru asta, că pruncii par că vor să-și testeze, cumva, părinții, să-i vadă dacă pot duce împreună binele, mai puțin binele și răul, după cum și-au promis în numele sentimentelor pe care și le poartă reciprioc.

Poate că zămislirea unui suflețel e în sine o probă a răbdării, a iubirii de sine, a iubirii în doi. Examenele vin înainte ca lecția să fie învățată pe deplin, astfel că ne găsim veșnic nepregătiți în fața destinului.

O mămică ne-a scris:  „Drumul nostru a fost lung și cu multe peripeții. După cinci ani de încercări, am acceptat să facem fertilizare in vitro, deoarece bebe nu mai apărea. A fost o etapă extrem de dificilă în viața noastră, deoarece totul a avut un final nedorit. Cu inima frântă, mi-am făxcut curaj să o luăm de la capăt, să începem o altă fertilizare, ne doream enorm un copil și eram dispuși să facem orice. A venit pandemia, clinicile s-au închis, vedeam totul pierdut dar, de fapt, așa a decis Dumnezeu, ca în cazul nostru să fie o adevărată binecuvântare”.

Fiecare dintre noi cunoaște cel puțin o femeie declarată clinic sănătoasă care nu poate, însă, să aducă pe lume un copil. Pe cât de dese sunt încercările, pe atât de mari sunt frustrările și e ca și cum fiecare rateu i-ar săpa speranței o groapă tot mai adâncă, un hău al disperării în care lumina gândurilor binefăcătoare răzbate cu greu.

Infertilitatea- o stare care se vindecă

Aceste experiențe, deloc puține, au menirea de a spune mai mult decât putem înțelege noi, aflați sub imperiul emoțiilor negative și al neputinței. Pentru că, da, sunt momente când neputința își clădește pe umerii noștri un regat. Devenim robii acestui regat, care se dărâmă atunci când ne împăcăm cu tot ce se întâmplă în noi și în jurul nostru. În luna mai, 2020, am văzut pentru prima dată în viața mea un test de sarcină pozitiv, făcusem sute. Îmi întârziase mult menstruația, am fost la farmacie, am cerut un test de sarcină ultrasensibil (…). Grăbită la locul de muncă, am făcut testul și am văzut cele două liniuțe. Eram în stare de șoc. Pe cât de fericită, pe atât de uimită, deoarece în cinci ani nu am reușit să obțin o sarcină, iar acum se întâmplă pe cale naturală (…) Oricât de greu este, luptați pentru acest vis, merită orice sacrificiu!”.

Am ales să vă împărtășim experiența unei mămici care a văzut luminița de la capătul tunelului, pentru că vrem să vă amintim că nu există drum fără destinație și că toate opreliștile au, de fapt, rolul de a vă transforma poveștile de viață într-unele care să-i inspire și pe alții.

Femeie dragă, dacă încă te uiți cu jind la toți copiii întâlniți în calea ta și dacă te încearcă un sentiment bizar, de bucurie amestecată cu tristețe, să știi că nu ești singura care trece prin asta.

Mulți specialiști psihoterapeuți sunt de părere că infertilitatea ar fi, de fapt, o stare și ca orice stare, ea se poate schimba în dependență de foarte mulți factori. Întoarce-te către tine!

Reconectarea cu sinele, cu partenerul, ordinea pe care ți-o pui în gânduri și îngrijirea emoțiilor tale te pot ajuta să strălucești, pentru că binele are o vibrație aparte, care zdruncină și cele mai zidite porți, așa încât să le deschidă pe acestea spre marile tale împiniri.

Să credeți în poveștile în care iubirea a vindecat orice neputință! Să credeți, pur și simplu, în povești! Și, nu uitați! Barza nu ratează nicio soliciare, iar dacă ești pe listă și încă n-a ajuns, înseamnă că are baza de date în proces de actualizare. Barza răspunde, negreșit, chemărilor din dragoste!

Lasă un comentariu


66 + = 75