Dacă vreau să rămân însărcinată, trebuie să fac sex în fiecare zi?

FALS! Nu trebuie să faci sex chiar în fiecare zi. Abordarea problemei cu rigoare militărească duce inevitabil la stres pentru ambii parteneri – susține Dr. Paul Claman, specialist în medicină reproductivă – și nimeni nu are nevoie de mai mult stres zilele acestea.

Ovulația se produce aproximativ cu 14 zile înainte de începutul ciclului menstrual următor. Pentru a profita cât mai mult de această fereastră fertilă, Dr. Claman sugerează ca sexul să aibă loc începând cu 17-18 zile înaintea următorului ciclu menstrual.

Ce ar fi bine să mai știi:

Este minunat când ciclul apare mai devreme – mai ales în acest scenariu. Poți începe să faci sex cu câteva zile înainte de ovulație. Spermatozoizii sunt recunoscuți ca fiind răbdători și puși pe treabă, iar micuțul câștigător poate sta în așteptare chiar și 72 de ore, pregătit să întâlnească ovulul.

Dacă aștepți să îți crească temperatura bazală, deja vei fi început să ovulezi și s-ar putea să fi ratat fereastra de fertilitate maximă – un ovul rezistă între 12 și 24 de ore de când a fost eliberat.

Un indicator clar pentru cea mai bună perioadă în care poți rămâne însărcinată este prezența în urină a hormonului luteinizat. Acesta poate fi depistat rapid și cu mare acuratețe cu ajutorul testelor de ovulație BARZA. Dacă rezultatul indicat de test este unul pozitiv, atunci în următoarele 48 de ore ai cele mai multe șanse să rămâi însărcinată.

12 Comentarii pentru “Dacă vreau să rămân însărcinată, trebuie să fac sex în fiecare zi?”

Lasă un comentariu


49 + = 54