Cum sa raman insarcinata?

sarcina

Stiai ca sansele de a ramane insarcinata ale unei femei fertile sunt de aproximativ 15-25% intr-o luna? Aceste procente sunt in stransa legatura cu ovulatia, procesul prin care ovarele eliberareaza ovulul, care, daca totul merge conform planului, se va intalni cu spermatozoidul si se va produce fecundarea.

Ciclul menstrual si ovulatia

In planificarea unei sarcini, e esentiala intelegerea ciclului menstrual. Prima zi a ciclului menstrual este prima zi de sangerari menstruale. De aici poti incepe sa calculezi durata ciclului tau menstrual.

Perioada cea mai fertila

Perioada de ovulatie – in care ovarele tale elibereaza un ovul si deci, fertilitatea este maxima – are loc, in mod obisnuit, in a 14-a zi de ciclu menstrual. Aceasta este perioada propice pentru a avea contacte sexuale neprotejate daca iti doresti sa ramai insarcinata, existand cele mai multe sanse ca fecundarea sa se produca.

Studiile au aratat ca sansele de a ramane insarcinata sunt cele mai favorabile cu aproximativ cinci zile inainte de ovulatie si in ziua ovulatiei (perioada numita „fereastra fertila”), atingand maximul in ziua de dinainte si ziua propriu-zisa de eliberare a ovulului.

Cum poti afla perioada cea mai fertila a lunii

Calcularea celor mai fertile zile din luna nu este insa o misiune usoara, daca ai in mod frecvent cicluri neregulate. In aceasta situatie, sau daca pur si simplu vrei sa fii sigura ca ai stabilit corect perioada fertila, incearca Testele de ovulatie Barza.

In cazul in care vei obtine un rezultat pozitiv, in urmatoarele 48 de ore sunt sanse mari de a ramane insarcinata, daca vei avea un contact sexual neprotejat.

Activitatea sexuala regulata

Cu cat ai contacte sexuale mai des, cu atat sansele de a ramane insarcinata cresc. Chiar daca, asa cum explicam mai sus, exista cinci-sase zile din luna – in preajma si in timpul ovulatiei – in care sansele de fecundare sunt cele mai mari, e indicat sa nu limitezi activitatea ta sexuala la acea perioada. Avand in vedere ca pot interveni dereglari ale ciclului menstrual, iar ovulatia se poate decala, aceste aspecte pot afecta sansele de a ramane insarcinata, daca perioada de ovulatie este gresit calculata.

Stresul nu e de ajutor cand vrei sa ramai insarcinata, asa ca fiti relaxati si bucurati-va de clipe de intimitate in mod constant!

Un Comentariu pentru “Cum sa raman insarcinata?”

  • Elena spune:

    Am nevoie de putin ajutor luna trecută am avut menstruattia pe data de 1 luna aceasta a venit pe data de 26 cum trebuie sa socotesc ziua fertilă de obicei am menstruatie 3 -4 zile maxim.Multumesc.

Lasă un comentariu


Adresa de email este confidentială și nu va apărea pe site