Cum ne ajută testele rapide în lupta cu pandemia

De ce este nevoie să ne testăm, când trebuie să o facem și care sunt testele pe care le avem la dispozitie? Orice măsură de prevenție ne aduce mai aproape de normalitate, iar vaccinarea și testarea sunt două metode la îndemâna oricui.

De ce să faci un test rapid pentru Covid-19?

Odată cu disponibilitatea vaccinului, mulți dintre noi ar putea sa se întrebe de ce mai trebuie să ne testăm.

Dar iata ce stim pana in acest moment:

 • Pandemia de Covid-19 a revenit cu valul cel mai puternic de până acum. Tulpina Delta este mai agresivă, se transmite mult mai ușor, dă complicații grave și acum atacă tinerii și copiii.
 • Un alt fapt cert: doar aproximativ 30% dintre români sunt vaccinați.
 • Studiile, dar si realitatea ne arată că, deși vaccinurile sunt eficiente, totuși infecțiile continuă să apară. Vaccinul te protejează pentru a nu face o forma gravă a bolii, însă nu îți garantează că nu vei fi infectat

Ce poti sa faci pentru sănătatea ta și a celor din jurul tău? Dacă nu te simți bine, sau dacă ai fost într-un bar, într-un grup de oameni, ești în familie cu copii sau bunici, ori pur și simplu ai o suspiciune și vrei un răspuns imediat, untest rapid de Covid-19 este cea mai potrivită soluție. Așa nu mai trăim permanent în frică și putem lua decizii responsabile.

Cine si cand trebuie sa se testeze periodic pentru Covid-19?

Imaginează-ți că îți sărbătorești ziua de nastere. Dacă toți invitații tăi s-ar testa cu o oră înainte de eveniment, folosind testele rapide antigen, poți reduce riscul de răspândire a virusului cu 90% sau mai mult. Poți decide în doar 15 minute, dacă mergi în vizită la un prieten, la bunici sau dacă poți să dansezi în clubul tău preferat.

Mai mult decat atat, testele rapide sunt utile pentru:

 • Copii și tineri care merg la gradinita, școală, tabere, alte activități de grup;
 • Familiile în care părinții, de exemplu, lucrează în contact cu mulți oameni;
 • Firme sau organizații care vor să își protejeze angajații și să nu oprească activitatea;
 • Evenimente, spectacole, concerte, nunți și botezuri, ședințe sau orice activități de grup, astfel încât să se desfășoare fără probleme și suspiciuni;
 • Bonele copiilor, angajații temporar, meșterii care fac lucrări în casă, pentru cei care vin acasă să îngrijească de cei bătrâni sau de bolnavi;
 • Hoteluri, pensiuni, instituții publice sau oriunde există un contact permanent și divers între oameni;
  Când organizăm o petrecere acasă și vrem să ne distrăm în siguranță;

Câte tipuri de teste rapide există?

Cum testele PCR sunt scumpe, se fac doar în laboratoare și cer timp, există varianta testelor rapide, utilizate inclusiv in sistemul medical, care dau rezultatul în câteva minute și sunt aprobate de autoritățile europene. Și pe lângă rezultatul imediat, testele rapide au și alte avantaje majore: sunt ieftine, se pot face oriunde te-ai afla, sunt ușor de făcut, se pot cumpăra din farmacii sau online, iar în pachet primești tot ce ai nevoie pentru testare.

Testele rapide mai au avantajul că pot fi repetate la orice interval de timp sau de câte ori este nevoie. În plus, putem lua deciziile corecte pentru sănătatea noastră.

Există mai multe tipuri de teste adaptate nevoilor fiecărui om sau grup de oameni si aprobate de organismele europene:

Testele din salivă sunt foarte potrivite pentru copii, de exemplu, dar evident că pot fi folosite de oricine. Procedurile sunt simple, detaliate și ilustrate pas cu pas, iar fiecare poate alege tipul de test potrivit nevoilor sale.
Dar poate nu orice strănut egal covid si, in acest caz, este mai potrivit untest rapid de gripa A și B, care se face la fel de ușor, cu rezultatul imediat.
Orice om responsabil și care are grijă de el și de cei din jurul lui se poate testa, fie că e simptomatic sau asimptomatic, vaccinat sau nevaccinat.
Să spunem lucrurilor pe nume: nu putem face acelasi lucru și să ne așteptăm la un alt rezultat. Pandemia nu va dispărea de la sine, ci prin două căi: testare si vaccinare. Pentru că vaccinarea merge foarte lent, doar prin testare putem ști cu adevărat în ce situație suntem.
Intra peLugu-Lugu.shop si gaseste testul de care ai nevoie.

Lasă un comentariu


53 − 45 =