Cum depistezi rapid boala Lyme, cauzată de mușcătura de căpușă

Ce trebuie să știi despre boala Lyme, cauzată de mușcătura de căpușă

Boala Lyme mai este supranumită și “boala cu 1000 de fețe”, din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei mimează pe cele ale altor boli.

Simptomele şi semnele tipice includ febra, cefaleea, oboseala şi o iritație caracteristică numită “eritem migrator”. Netratată, infecţia poate afecta articulaţiile, inima şi sistemul nervos. Din fericire, cele mai multe cazuri de boala Lyme pot fi tratate cu succes cu antibiotice.

Ești mai expus(ă) să fii mușcat(ă) de căpușă dacă ieși la iarbă verde, faci drumeții sau trăiești în zonele cu iarbă, tufișuri și pădure.

De la mușcătura de căpușă la infecție

Doar căpușele care sunt atașate de pielea ta și se hrănesc cu sânge 36-48 de ore pot transmite bacteria Borrelia Burgdorferi, care va intra prin piele și va pătrunde în sânge.

Căpușa poate rămâne pe corpul tău de la câte zile la câteva săptămâni, fără să o simți, întrucât insecta eliberează o substanță anticoagulantă și antiinflamatoare care reduce durerea. Dacă reușești să o îndepărtezi în primele 24 de ore de la mușcătură, șansele de a face boala Lyme sunt reduse considerabil.

Cele mai multe cazuri de mușcături de căpușă sunt înregistrate în lunile mai – septembrie  (conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite ale Americii, CDC – Center for Disease Control).

Cum depistezi rapid Boala Lyme?

Boala Lyme poate fi depistată chiar de tine, acasă, cu ajutorului testului rapid de la BARZA Alert. Ca şi în cazul altor infecţii, analizele pentru boala Lyme măsoară anticorpii (IgM), produşi de celulele sanguine ca răspuns la infecţie.

După producerea infectării, este nevoie de câteva săptămâni pentru ca organismul să producă suficienţi anticorpi care să poată fi detectaţi. Testul rapid pentru Boala Lyme poate detecta anticorpii specifici (IgM), în cazul infectării cu Borrelia, la 2-6 săptămâni după mușcătura de căpușă.

AVANTAJE

  • Auto-testare acasă, în orice moment al zilei.
  • Sensibilitate 90%.
  • Rezultat în 10 minute.

Este sezonul căpușelor, e timpul să te testezi. Comandă acum online Testul rapid pentru Boala Lyme.

Lasă un comentariu


Adresa de email este confidentială și nu va apărea pe site