Contraceptivele, intre necesitate si risc

Contraceptivele - riscuri

Contraceptia este o necesitate in viata fiecarei femei care si-a inceput viata sexuala. Pentru ca fiecare etapa a vietii are placerile si bucuriile ei, iar  unele contraceptive ajuta o femeie sa traiasca viata in ritmul dorit, asa cum crede ca este bine pentru ea.

Astfel, daca sarcina nu se afla inca pe lista cu dorinte sau prioritati, contraceptivele devin obligatorii pe lista de cumparaturi. Alegerea contraceptivelor potrivite este, insa, extrem de importanta. De aceea, o informare cat mai corecta si vizita la medicul ginecolog sunt primii pasi catre o viata sexuala responsabila, care sa nu puna in pericol sanatatea intima sau chiar viata.

Contraceptive nepotrivite, riscuri nedorite

Contraceptivele luate fara a face un control medical sunt riscante. Pot cauza dezechilibre hormonale si probleme de imunitate, favorizand astfel aparitia unor infectii intime.

Totodata, specialistii in domeniu atrag atentia asupra utilizarii contraceptivelor orale de generatie mai veche si recomanda folosirea contraceptivelor orale de generatia a 2-a, considerate a fi mai sigure pentru sanatate. Astfel, fie ca vin sub forma de comprimate, plasturi sau inele vaginale, contraceptivele de generatia a 3-a si a 4-a sunt considerate depasite si au potential nociv mai mare.

Pilulele contraceptive pot influenta modul in care femeile percep barbatii

Nu la fel de ingrijoratoare dar cel putin interesanta este si concluzia unui studiu publicat in jurnalul medical ‘Psychoneuroendocrinology’. Specialistii ne informeaza ca pilulele contraceptive pot influenta modul in care femeile percep barbatii in ce priveste atractivitatea. Astfel, s-a constatat ca femeile care luau contraceptive orale erau mult mai atrase de barbatii cu trasaturi fine, mai putin masculine. Mai multe informatii despre studiu gasiti aici.

Cum alegem metoda contraceptiva potrivita?

Cea mai sigura varianta este sa facem mai intai o vizita la cabinetul unui medic ginecolog. Acesta este singurul in masura sa ofere sfaturi avizate. Va recomanda produsele contraceptive potrivite fiecarei femei, tinand cont de stilul de viata al persoanei respective si de starea ei de sanatate.

Astfel, daca o femeie considera incomode alte metode de contraceptie, poate alege in continuare pilulele anticonceptionale. Important este sa le aleaga pe cele mai bune pentru ea: pilulele care contin combinatia adecvata de hormoni in raport cu rezultatele analizelor sale medicale.

Alegand cele mai potrivite solutii contraceptive, ne protejam sanatatea intima si ne putem bucura de o viata sexuala plina de amintiri dragi, fara urmari nedorite.

Pilulele contraceptive nu ne scapa de infectii cu transmitere sexuala

Folosirea corecta a pilulelor contraceptive ne scapa de o sarcina nedorita insa suntem predispuse la boli sau infectii cu transmitere sexuala. In acest caz iti recomandam testarea pentru infectii intime la o perioada de 6 luni cu testele rapide Veneris.

Lasă un comentariu


− 7 = 1