Cele mai sigure poziții sexuale pentru gravide

Din grija pentru bebeluș, foarte multe cupluri abandonează sexul  în timpul sarcinii, mai ales când aceasta este avansată. Cu toate acestea, există o serie de poziții sexuale potrivite perioadei sarcinii, care nu vor afecta în niciun fel fătul și nici viitoarea mămică.

Iată cateva dintre cele mai favorabile poziții sexuale:

Poziția Lingură.

Femeia gravidă se poziționeaza pe o parte, iar partenerul în spatele ei, penetrând-o din această poziție. Avantajul acestei poziții sexuale este că penetrarea este superficială, mai puțin adâncă, fiind o poziție sigură și pentru ultimul trimestru de sarcină. Pentru mai mult suport și pentru a face mai ușoară penetrarea, gravida poate sprijini burtica pe o pernă.

Ea deasupra.

Partenerul se poziționează pe spate, iar gravida deasupra lui. Avantajul acestei poziții este că nu exercită deloc presiune asupra burticii, iar gravida poate controla rapiditatea și adâncimea penetrării. De asemenea, gravida se poate apleca puțin în față și se poate sprijini de tăblia patului pentru extra-siguranță.

Poziția misionarului, modificată.

Femeia gravida stă pe spate, cu picioarele în sus și cu genunchii îndoiți, iar partenerul o penetrează stând în genunchi. În acest fel, greutatea partenerului nu cade pe abdomenul și pe uterul mămicii, ca în cazul poziției misionarului clasice.

La marginea patului.

Gravida stă întinsă în poziția șezut, la marginea patului sau la marginea unei mese stabile, iar partenerul o penetrează din picioare. Poziția este foarte placută pentru amândoi și extrem de sigură pentru mamică.

Face-to-face.

Barbatul se așază pe fotoliu sau pe un scaun, iar gravida deasupra lui. Este o poziție romantică pentru ca veți avea contact vizual permanent, dar penetrarea este destul de adâncă, așa că nu se recomandă începând cu al doilea semestru de sarcină.

Doggy-style.

Gravida îngenunchează pe pat, sprijinindu-se în maini, iar partenerul ei o penetreaza prin spate. Este o poziție care stimulează foarte bine punctul G, așa că este posibil sa devină una dintre pozițiile voastre preferate. Mai mult decât atât, este o poziție ideală dacă te confrunți cu dureri în zona pelviană sau cu dureri de spate.

Poziția-foarfecă.

Așezați unul lângă altul, față în față, pentru o penetrare ușoară. Această poziție este potrivită pentru primul și al doilea trimestru, fiind aproape imposibil de pus în practica în ultimul trimestru. Este o poziție foarte intimă și romantică și printre cele mai sigure.

Șaua-ntr-o parte.

Deși sună îndrăzneț, această poziție este una destul de sigură și confortabilă. Partenerul tău stă întins pe o parte, iar gravida stă cu picioarele ridicate și cu genunchii apropiați, pentru o penetrare ușoară.

Sursa: https://www.babycenter.com/101_pregnancy-sex-positions-illustrated_10408539.bc

Lasă un comentariu


69 − 60 =