Bagajul pentru vacanța la mare cu copilul: tot ce trebuie să pui pe listă

vacanta-la-mare-cu-copilul

Ah, vacanță de vară, cât te-am așteptat! Cum sezonul estival a început deja de câteva săptămâni, cei mai multi dintre noi visează cu ochii deschiși la minunatul concediu pe care îl vor petrece relaxați la malul mării, cu un cocktail în mana și cu o carte bună.

Imediat după alegerea destinației și după rezervările aferente, gândul ne fuge iremediabil la urmatorul pas: bagajele de călătorie. Iar atunci când în ecuația vacanței perfecte intra și necunoscuta X, băgăjelul celui mic, lucrurile par sa ia o nouă întorsătură și să se complice mai mult decât am crede. Nu și dacă respectăm câteva reguli menite să ne ușureze munca! Așadar, ce trebuie să conțină bagajul juniorului?

Articolele de îmbrăcăminte

Primele împachetate în bagaj vor fi, cu siguranță, hăinuțele celui mic. Destinația aleasă, numărul de zile petrecute acolo, precum și temperatura din acea perioadă vor constitui cei trei mari factori în jurul cărora  poți începe să pui cap la cap garderoba prichindelului. Indiferent de alegerea facută, exista câteva articole vestimentare indispensabile oricărei vacanțe:

 • Tricouri
 • Chiloței
 • Pantaloni scurți
 • Rochițe
 • Hanorac (mai gros)
 • Papuci de plajă
 • Sandale
 • Teniși
 • Căciuliță subțire
 • Pijamale

În geanta de umăr, cea pe care o veți lua cu voi în avion dacă veți calatori internațional, se recomandă să aveți, ca articole vestimentare, pălariuță, un tricou de schimb și un hanorac. Fă bagajele împreuna cu cel mic și lasă-l sa-și aleaga 1-2 articole, pentru a te asigura că la destinație nu vă veti afla în situația neplacută în care cel mic refuză să îmbrace anumite hăinuțe sau își doreste un anume articol pe care nu l-ai împachetat!

Produsele de ingrijire

Pentru copiii mai mici, produsele de îngrijire se rezumă uneori la gelul de duș pentru copii și la crema pentru eventuale iritații cauzate de scutec. Pe măsură ce aceștia cresc, nevoile se schimbă, de aceea  este necesar să pui în bagaj și alte produse precum: pasta de dinți, periuța, peria de păr, șampon, ață dentară, unghieră sau foarfecă, loțiune de corp. Nu uita: șervetele umede, șervețele uscate, gel dezinfectant!

Produsele pentru plajă (vacanța la mare cu copilul)

În această categorie intra mai multe subcategorii de produse, de la accesorii, jucarii, precum  și creme protectoare și produse repelente. Pune în bagajul celui mic crema de protecție solară și loțiunea de după soare, costumul de baie, spray-uri repelente pentru insecte, pălarie, șapcă, precum și ochelarii de soare. De asemenea, poți împacheta și seturile de jucării pentru plajă (lopățică, forme, găletușă etc.) și jucăria preferată, pentru a evita situația neplăcut în care cel mic plânge dupa ea.

Articolele de… entertainment

Călătoria cu avionul sau drumul lung cu mașina poate fi o povară când cel mic se plictisește. De aceea, este nevoie să fii prevăzatoare și în acest sens. Așa cum am menționat mai devreme, este necesar să ai în bagaj jucăria sa preferată, la care poți adăuga:

 • Carte de colorat
 • Carte de povești
 • Audiobook
 • Tabletă
 • Creioane colorate
 • Alte jucarii/accesorii preferate

La fel ca în cazul hăinuțelor, amintește-i celui mic ca are voie doar câteva articole în vacanță și întreabă-l care sunt preferatele lui/ ei.

Medicamentele celui mic (vacanța la mare cu copilul)

Din trusa pentru vacanță nu trebuie să-ți lipsească nici câteva medicamente pentru cazuri de urgență, precum și câteva produse de îngrijire rapidă, precum plasturi, feșe, alcool medicinal, termometru, aparat aerosoli și un repelent de țânțari. Ai mai putea adăuga în bagaj niște supozitoare, medicamente pentru dureri de cap, probiotice și un sirop de gât.

Acte/ travel safety

În ceea ce privește actele, în funcție de destinație, este bine de reținut că și copiii au nevoie de pașaport. Poate fi util să aveți la voi inclusiv copii xerox după acte, asigurări medicale, carduri și bilete de avion. Se recomandă sa țineti toate actele în geanta de umăr, pentru a avea acces rapid la ele.

Nu uitați să vă relaxați și să vă bucurați de vacanță, pe cât posibil, fără stres. În definitiv, cu puțin planning, o vacanță are toate șansele de a se transforma într-o amintire de neuitat.

Un Comentariu pentru “Bagajul pentru vacanța la mare cu copilul: tot ce trebuie să pui pe listă”

Lasă un comentariu


− 4 = 1