Exercițiile Lamaze, pentru o naștere ușoară
10 iulie 2023De ce copilul nu salvează relația cu partenerul
11 iulie 2023Nașterea este, așa cum se spune, un miracol. Un miracol pe care îl vei înțelege abia atunci când ți se va întâmpla și pentru care va trebui să începi să te pregătești cu cel puțin nouă luni înainte. Printre liste se va regăsi și organizarea a ceea ce pui în bagajul pentru maternitate. Atunci când îl vei pregăti, este important să ai în vedere atât nevoile tale, cât și pe cele ale bebelușului. Iată și o listă cu tot ce ar trebui să includă acestea!
Când vine vorba de pregătirea bagajului pentru maternitate, este indicat să ai în vedere să îl pregătești cu câteva săptămâni înainte de termenul prevăzut pentru naștere. Astfel, vei fi pregătită și vei avea totul la îndemână atunci când va veni marele moment.
Mămicile care au trecut prin această experiență recomandă, de fapt, pregătirea a două bagaje distincte: unul pentru mami, unul pentru bebe. Dacă ai ales să naști într-o maternitate privată, cele mai multe din lucrurile ce vă sunt necesare ție și bebelușului vă vor fi asigurate de-acolo. Totuși, cel mai bine este să te informezi de la bun început în privința pachetului de beneficii, pentru a ști ce anume primești și ce trebuie să aduci de acasă.
Pe lângă talismanul tău norocos, iată ce ar trebui să mai ai la tine, pe timpul șederii în maternitate!
Bagajul pentru mami
- Documente (în original și copie): buletin, adeverință de salariat/cardul medical al asigurării de sănătate privată (în cazul internării într-o maternitate privată), certificatul de căsătorie (necesar la înregistrarea copilului), precum și dosarul medical cu toate investigațiile și rezultatele analizelor prenatale, dar și ale celor făcute pe durata sarcinii.
- Îmbrăcăminte confortabilă: haine confortabile de zi, dar și pentru ieșirea din spital, pijamale, cămăși de noapte, lenjerie de corp, lenjerie intimă, șosete confortabile/ciorapi pentru compresie, rochii cu deschidere în față, pentru a-ți fi ușor alăptezi, un halat mai grosuț (dacă ești mai friguroasă și naști într-o lună ceva mai răcoroasă).
- Sutien de alăptare/pompă pentru muls: asigură-te că ai cel puțin două sutiene pentru alăptare, care să fie confortabile și adecvate mărimii sânilor tăi.
- Chiloți confortabili: alege chiloți confortabili, din bumbac, buni ca mărime și pentru după sarcină.
- Absorbante postpartum.
- Prosoape: asigură-te că ai atât prosoape pentru duș, cât și șervețele umede pentru reîmprospătare.
- Articole pentru igiena intimă, de exemplu șervețele intime Barza cu bicarbonat.
- Articole pentru igiena personală: periuță de dinți, pastă de dinți, perie pentru păr, șampon, balsam, săpun lichid, loțiune de corp, cosmetice pentru îngrijirea tenului, deodorant etc.
- Articole pentru mai mult confort și relaxare: pernă pentru alăptat, papuci de casă, haine de zi, ochelari de vedere (dacă porți), cărți, reviste, telefon căști, audiobook-uri, tabletă, baterie externă.
Bagajul pentru bebe
- Haine: body-uri, pijamale, căciulițe, șosete și mănuși, în funcție de anotimp și de preferințe.
- Scutece: pentru bebe ai nevoie de scutece suficiente în toată perioada în care sunteți la maternitate.
- O păturică moale și călduroasă pentru bebeluș.
- Lapte praf: dacă nu intenționezi să alăptezi, exclusiv, pregătește-te cu formule de lapte adecvate pentru nou-născut.
- Accesorii: biberoane, suzete, perie și pieptene pentru părul delicat al bebelușului, un termometru pentru bebeluși etc.
- Articole pentru igienă: șervețele umede pentru bebeluși, scutece de unică folosință, cremă, pudră, șampon etc.
Nu lăsa pe ultima sută de metri pregătirile pentru check-in la maternitate. Pregătește-ți din timp bagajul pentru a fi sigură că nu-ți lipsește nimic. Este important să ai tot confortul necesar pentru tine și micuțul tău.
De asemenea, e important să știi că, dacă vei avea o naștere naturală, vei sta în maternitate cam două-trei zile. Dacă vei naște prin cezariană, vei sta puțin mai mult, aproximativ, patru-șase zile. În această perioadă vei primi sfaturi privind îngrijirea celui mic. De asemenea, vei putea adresa personalului medical toate întrebările despre lucrurile de care nu ești, încă, sigură.