Atenție, tătic! Ce se schimbă când devii părinte

Se spune că nimeni și nimic nu te poate pregăti cu adevărat pentru momentul în care vei deveni părinte; și pentru clipa magică și copleșitoare în care îți vei ține copilul în brațe. Într-adevăr, fiecare dintre noi trăiește și înțelege diferit anumite situații; și va percepe distinct impactul emoțional asociat noului rol de părinte. Cu toate acestea, există câteva situații comune întâlnite la toți proaspeții tătici. Așadar, ce se schimbă în momentul în care devii parinte?

  1. Vei avea un nou program.

Cei mai mulți dintre noi ne dorim din când în când câteva clipe de singurătate pentru a ne încărca bateriile, pentru a reflecta la întamplările zilei sau pur și simplu pentru a ne odihni. De îndată ce devii tătic, îți va fi mult mai dificil să gasești timp doar pentru tine. Nu imposibil, dar destul de greu, așa că va trebui să gasești soluții creative pentru a avea parte de câteva momente de solitudine.

Fă echipă cu partenera ta și acordați-vă reciproc timp. Ia 30 de minute doar pentru tine, apoi acordă-i ei 30 de minute în care să se relaxeze. Funcționeaza!

  1. Vei dobândi un sentiment puternic de îndoială!

Există posibilitatea ca în primele luni după nașterea copilului să ai anumite sentimente de îndoială cu privire la capacitățile și abilitățile tale de părinte. Nu uita că nu ești singurul proaspăt parinte care se confruntă cu acest aspect. Și mămicile, și taticii vor simți la un moment dat că nu fac suficient pentru copilul lor și că ceea ce fac nu este întotdeauna corect. Nu uita, învățăm odată cu copiii noștri, așa că nu ai de ce să-ți faci griji.  Vei fi un tată minunat!

  1. Vei simți presiune financiară.

Nevoile copilului tău vor ocupa un loc primordial în bugetul familiei, iar majoritatea costurilor se vor concentra pe satisfacerea acestor nevoi. Este un sentiment comun la majoritatea părinților să-și faca griji cu privire la aspectele financiare implicate în creșterea unui copil. Fă un plan cu partenera ta, stabiliți prioritățile financiare și fiti smart cu privire la costuri. Veți reuși să gasiți formula financiară potrivită pentru voi și copilul vostru.

  1. Îți vei mări cercul de prieteni.

Chiar și prieteniile care par forțate și alimentate doar de circumstanțe (faptul că sunteți toți părinți) se pot dovedi valoroase pentru tine și partenera ta. În prietenii-părinți veți găsi susținerea necesară și înțelegerea pe care prietenii voștri care nu sunt părinți nu le pot oferi. Subiectele comune de discuție se vor concentra, evident, în jurul copiilor. Poți afla sfaturi bune și relevante, diferite trucuri și o mulțime de alte lucruri despre ce înseamnă sa fii părinte.

  1. Vei adopta o dieta mai sanatoasă.

Preocupați de sănătatea celui mic și de dieta lui, este posibil să vă atragă pe amândoi ideea de a renunța la anumite obiceiuri alimentare nesănătoase.

  1. Vei avea o relație mai frumoasă.

Chiar dacă unele schimbări vă vor confuza la început, legatura dintre voi doi se va solidifica odată cu venirea pe lume a copilului vostru. Vă veți simți mai apropiați ca niciodată, dragostea pentru copilul vostru fiind ceea ce vă unește. Vei căpăta un respect și mai mare pentru partenera ta și, în ciuda orelor nedormite și a programului deranjat, vă veți simți mai fericiți ca oricând.

Lasă un comentariu


93 − = 91