7 lucruri neobișnuite despre sarcină

Știai că și tăticii se pot simți… însărcinați? Sau că simțul mirosului crește în timpul sarcinii? Află mai multe lucruri neobișnuite despre sarcină din cele ce urmează:

Chiar vei străluci. La propriu!

Frumusețea femeilor însărcinate este recunoscută unanim, iar expresia pregnancy glow vine să întărească această afirmație. Strălucirea în timpul sarcinii nu este numai o expresie comună, un concept din popor, ci un fapt dovedit științific. Începând cu al doilea trimestru de sarcină, viitoarele mamici vor observa anumite schimbări în aspectul lor fizic. Specialiștii spun că acest fenomen se datorează acumulării de apă pe parcursul sarcinii, proces ce face pielea mai fină și mai catifelată, cu linii și riduri mai puțin accentuate. Tenul va avea un aspect mai proaspăt, părul va fi mai des și mai lucios, unghiile vor crește mai repede, iar pielea va fi mai curată.

Simțul mirosului va crește

În timpul sarcinii, simțul mirosului și cel al gustului vor crește. Specialiștii argumentează că natura le-a înzestrat pe viitoarele mămici cu un simț ridicat al prevenției, aspect ce le impiedică să consume produse ce conțin toxine care în mod normal nu sunt periculoase pentru adulți, dar pot constitui un pericol grav pentru bebeluș.

Picioarele se pot mări cu până la un număr in sarcina

Presiunea exercitată de greutatea din timpul sarcinii asupra tălpii piciorului este vinovată pentru acest fenomen. O scuză în plus pentru a cumpăra și mai mulți pantofi, fetelor?

Contracțiile pot continua și după sarcină

Poate unul dintre cele mai surprinzatoare aspecte legate de sarcină! Contracțiile se pot prelungi și după ce sarcina se încheie, uneori chiar și pentru câteva zile. Crampele musculare reprezintă mecanismul de apărare al corpului pentru pierderea excesivă de sânge. De obicei, mămicile nici nu observă aceste așa-zise contracții deoarece sunt mult mai ușoare decât cele din timpul sarcinii.

Tăticul poate experimenta simptome ale sarcinii

Conform studiilor, aproximativ 80% dintre viitorii tătici suferă de Sindromul Couvade. Numele sindromului Couvade vine din franțuzescul „couvee”, care se traduce literalmente „a cloci”. Specialistii au observat chiar și unele modificări la nivel hormonal în cazul bărbaților care urmează să devină tați. Cu câteva săptămâni înainte de nașterea copilului, producția de testosteron scade, iar cea de progesteron crește.

Bebelușii pot simți gustul mâncărurilor consumate de mămică

Se pare că anumite arome pot trece de bariera sacului amniotic și pot fi „testate”de bebeluși chiar din timpul sarcinii. Un studiu publicat în Statele Unite în 2001 a arătat că bebelușii ai căror mame au consumat suc de morcov în timpul sarcinii dezvoltă o preferință pentru sucul de morcov în copilarie. Același aspect, susțin specialistii, este valabil și în cazul altor mâncăruri.

Bebelușii pot plânge în pântec

Dacă până acum specialiștii știau că bebelușii se pot încrunta în pântec, aspect observabil  în ecografiile 4D, s-a mai descoperit că bebelușii pot chiar și să plângă în pântec. Încă nu se cunoaște dacă fetusul reacționează la anumiți factori externi sau pur și simplu plânsul este o  acțiune fără motiv.

Un Comentariu pentru “7 lucruri neobișnuite despre sarcină”

Lasă un comentariu


− 2 = 6