Mersul la mare în timpul sarcinii
27 aprilie 2023Sarcina în timpul verii: la ce să te aștepți
27 aprilie 2023Sarcina este o perioadă extraordinară în viața unei femei, în care corpul experimentează numeroase schimbări. De la primele semne de concepție până la momentul nașterii, sarcina este plină de evenimente și emoții. În acest articol, vom explora 7 lucruri neobișnuite despre sarcină, care ar putea să te surprindă.
Chiar vei străluci. La propriu!
Frumusețea femeilor însărcinate este recunoscută unanim, iar expresia pregnancy glow vine să întărească această afirmație. Strălucirea în timpul sarcinii nu este numai o expresie comună, un concept din popor, ci un fapt dovedit științific.
Începând cu al doilea trimestru de sarcină, viitoarele mămici vor observa anumite schimbări în aspectul lor fizic. Specialiștii spun că acest fenomen se datorează acumulării de apă pe parcursul sarcinii. Acest proces face pielea mai fină și mai catifelată, cu linii și riduri mai puțin accentuate. Tenul va avea un aspect mai proaspăt, părul va fi mai des și mai lucios, unghiile vor crește mai repede, iar pielea va fi mai curată.
Simțul mirosului se va dezvolta
În timpul sarcinii, simțul mirosului și cel al gustului vor crește. Specialiștii argumentează că natura le-a înzestrat pe viitoarele mămici cu un simț ridicat al prevenției, aspect ce le impiedică să consume produse ce conțin toxine care în mod normal nu sunt periculoase pentru adulți, dar pot constitui un pericol grav pentru bebeluș.
Picioarele se pot mări cu până la un număr în sarcină
Presiunea exercitată de greutatea din timpul sarcinii asupra tălpii piciorului este vinovată pentru acest fenomen. O scuză în plus pentru a cumpăra și mai mulți pantofi, fetelor?
Contracțiile pot continua și după sarcină
Poate unul dintre cele mai surprinzatoare aspecte legate de sarcină! Contracțiile se pot prelungi și după ce sarcina se încheie, uneori chiar și pentru câteva zile.
Crampele musculare reprezintă mecanismul de apărare al corpului pentru pierderea excesivă de sânge. De obicei, mămicile nici nu observă aceste așa-zise contracții deoarece sunt mult mai ușoare decât cele din timpul sarcinii.
Dezvoltarea abilităților cognitive ale mamei
Sarcina nu afectează doar corpul unei femei, ci și creierul său. Studiile au arătat că anumite aspecte ale memoriei și atenției pot fi îmbunătățite în timpul sarcinii. De asemenea, se crede că conexiunile neuronale pot fi consolidate în această perioadă, pregătind astfel mamele pentru provocările legate de creșterea și îngrijirea copiilor.
Bebelușii pot simți gustul mâncărurilor consumate de mămică
Se pare că anumite arome pot trece de bariera sacului amniotic și pot fi „testate”de bebeluși chiar din timpul sarcinii. Un studiu publicat în Statele Unite în 2001 a arătat că bebelușii ai căror mame au consumat suc de morcov în timpul sarcinii dezvoltă o preferință pentru sucul de morcov în copilărie.
Același aspect, susțin specialistii, este valabil și în cazul altor mâncăruri.
Bebelușii pot plânge în pântec
Până acum specialiștii știau că bebelușii se pot încrunta în pântec, aspect observabil în ecografiile 4D. S-a descoperit că bebelușii pot chiar și să plângă în pântec.
Încă nu se cunoaște dacă fetusul reacționează la anumiți factori externi sau pur și simplu plânsul este o acțiune fără motiv.