Barza
Teste de sarcina

Cum îți crești șansele de a rămâne însărcinată?

Cum sa cresti sansele de a ramane insarcinata

Unele femei rămân însărcinate fără efort, pe când altele petrec luni sau chiar ani încercând să faca un copil. Cauzele sunt diferite de la femeie la femeie, de la regularitatea ciclului menstrual până la acțiunea factorilor de natură genetică. Există o serie de tips & tricks care te pot ajuta să crești șansele de a face un copil, așa că nu ezita să le pui în practică alături de partenerul tău.

  1. Renunță la băuturile acidulate!

Femeile care beau două sau mai multe pahare de băutură acidulată pe zi au cu 16% mai puține șanse de a rămâne însărcinate, conform unui studiu realizat în 2012.

  1. Mergi la somn devreme!

Specialiștii au observat că femeile care apelează la fertilizarea in vitro au șanse mai mari de a rămâne însărcinate atunci când dorm regulat 7-8 ore pe noapte, fără întreruperi. Experții nu au găsit încă explicația pentru care somnul influențează concepția, dar sunt de acord că un somn sănătos are numai efecte benefice asupra organismului.

  1. Ai grijă de sănătatea ta orală!

Deși pare a fi ultimul lucru la care viitoarele mamici se gândesc, este foarte important ca atunci când își doresc să rămână însărcinate să facă o vizita și medicului stomatolog. O dantură nesănătoasă scade șansele de a rămâne însărcinată, iar dacă mămica suferă de diverse alte afecțiuni ale danturii în timpul sarcinii, este posibil sa influențeze și sănătatea orala a celui mic.

Parodontoza este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale danturii, iar efectele parodontezei pot crește în intensitate în timpul sarcinii. De asemenea, femeile care suferă de această afectiune au șanse mai ridicate de a naște un copil prematur.

  1. Nu te lăsa pradă anxietății și stresului!

Când suntem stresați, are loc o hiperstimulare a glandelor suprareanale, care secretă cortizol și ajută organismul să facă față stresului.

Această hipersecreție de cortizol are și efecte negative însă, precum creșterea tensiunii arteriale și a glicemiei. Concentrațiile mai mari de prolactină și adrenalină ce apar inhibă producerea hormonilor necesari ovulației, scăzând fertilitatea.

  1. Renunță la gluten!

Din ce in ce mai multe rapoarte confirmă ca boala celiacă stă uneori la baza infertilității unor femei. Boala celiacă este o afecțiune în care mucoasa intestinului subțire se deteriorează din cauza intoleranței la gluten. Deși specialistii nu sunt siguri de corelația între boala celiacă și infertilitate, se pare că această boală afectează organismul femeii, ducând la un ciclu mai mic de reproducere și la apariția menopauzei precoce.

  1. Fă-l să renunțe la fumat!

Nicotina poate cauza apariția unor tulburări de erecție și scade calitatea spermei. Bărbații care fumează au un număr mai mic de spermatozoizi decât cei care nu fumează și o proporție mai mare de spermatozoizi cu malformații, inclusiv ale ADN-ului.

  1. Fă sex în mod regulat!

Sexul în mod regulat este cea mai bună metoda de a rămâne însărcinată. Cuplurile care încearcă să facă un copil tind să nu devină intime atunci când hemeia nu ovulează, dar această atitudine este gresita. Există, de multe ori, decalaje în ce privește zilele de ovulatie. De asemenea, ovulația spontană poate crește șansele de a rămâne însărcinată.

Leave a Reply

Adresa de email este confidentiala si nu va aparea pe site